Gregor Bezenšek se v predsedniško tekmo podaja z geslom
Gregor Bezenšek se v predsedniško tekmo podaja z geslom "Za ljudi do neba". Foto: BoBo

Funkcijo predsednika republike želi Gregor Bezenšek modernizirati in preseči delitve, krepitev slovenske zavesti pa doseči tudi skozi slovensko glasbo. Bezenšek svojo kandidaturo dojema kot razširitev tega, kar je počel do zdaj, in sicer "vdihovati v našo družbo empatijo, varnost, upanje, moč, voljo in mir", je poudaril na današnji novinarski konferenci.

Napoveduje, da bo, če bo izvoljen, predsednik z veliko empatije in iskrene odločnosti. Trudil se bo dati priznanje in veljavo vsakemu, ki si to zasluži, še posebej pa se bo zavzemal za pravice najranljivejših skupin, obljublja.

Hkrati Bezenšek zagotavlja, da bo zavzemal jasna stališča in se bo vedno oglašal ob "situacijah, ki potrebujejo odločno držo predsednika države". "Ne mislim gledati stran, vse prevečkrat se mi je do zdaj zdelo, da je bilo tako, da so se otroci kregali, oče pa je gledal televizijo," navaja.

Za preseganje delitev

Ob tem si želi tudi presegati delitve. "Vedeti moramo, da smo pisana družba neštetih odtenkov, različnih jezikov, etničnih skupin, moralnih pogledov, verskih in ideoloških prepričanj ter različnih političnih opredelitev," poudarja. Prepričan je namreč, da se bomo morali, če želimo kot narod preživeti krize in napredovati, spraviti drug z drugim, saj je napredek mogoč le v sodelovanju in povezanosti.

Prepričan je tudi, da Slovenija trenutno na čelu države potrebuje močno in stabilno osebo s hrbtenico, ki bo znala postaviti meje in je v življenju tudi sama prestala najtežje preizkušnje in pod njihovo težo ni klonila. Kot še poudarja, sam nima političnega ali ideološkega bremena, in prav to po njegovem mnenju Slovenija trenutno potrebuje.

Sicer še napoveduje, da bo v primeru izvolitve njegovo predsedovanje energično in dinamično, funkcijo predsednika republike pa želi modernizirati in ji vdihniti "novo življenje".

Bezenšek kandidira za predsednika države

Akademski glasbenik in humanitarec

Bezenšek je sicer akademski glasbenik in humanitarec, zaposlen v oblikovalskem studiu MediaVibre in umetniško-kulturnem Zavodu Eksena Records. Kot glasbenik ustvarja in nastopa pod umetniškim imenom SoulGreg Artist. Širša javnost ga je spoznala kot soustanovitelja Društva za otroke z redkimi boleznimi Viljem Julijan, ki sta ga z ženo ustanovila po tem, ko je njun sin Viljem Julijan izgubil bitko z redko neozdravljivo boleznijo.

Kandidaturo je v preteklih tednih naznanilo že nekaj kandidatov, v boj se tako za zdaj podajajo podpredsednica največje parlamentarne stranke Gibanje Svoboda Marta Kos, poslanec SDS-a in nekdanji zunanji minister Anže Logar, odvetnica Nataša Pirc Musar in psihoanalitičarka Nina Krajnik. Kandidaturo je sicer napovedal tudi kočevski župan Vladimir Prebilič, predstavil jo bo v četrtek.