Foto: Instagram/zajem zaslona
Foto: Instagram/zajem zaslona

"Gre za povsem zaseben obisk, vse sem si plačal sam. Luko spremljam dobesedno vsako tekmo, odkar je podpisal za NBA, in to je šest let neprespanih noči. Res sem ponosen nanj in verjamem, da so tudi vsi Slovenci," je premier Robert Golob med obiskom Dallasa pojasnil v izjavi za slovenske medije. Ogledal si bo tekmo Boston Celticsov proti Dallas Mavericksom, pred katero Boston vodi že tri proti nič.

Zavrnil je tudi očitek, da je zaradi tega izpustil mirovno konferenco o Ukrajini, ki se začne v soboto v Švici. "To ne drži. Najprej sem počakal, da je predsednica države potrdila udeležbo, in šele nato potrdil obisk Dallasa na današnji tekmi, jutri pa se vračam. Če bi bilo potrebno, bi lahko še vedno ujel konferenco, ampak verjamem, da nas bo predsednica zelo dobro zastopala," je dejal.

Dodal je še, da bo s ponosom v živo spremljal finalno tekmo košarkarske Lige NBA v Dallasu in v živo navijal za Luko Dončića. Premier, ki se v soboto vrača v Slovenijo, naj bi se z Dončićem srečal pred tekmo. "Odkar sem bil majhen, sem sanjal, da bom kdaj gledal finale NBA-ja. Takrat smo spremljali dvoboje med Celticsi in Lakersi, pozneje Michaela Jordana," je dodal Golob in izrazil začudenje, da mu kdo obisk očita.

"Lahko smo ponosni na Slovenijo in slovenske športnike," je še dejal in napovedal, da si bo prihodnji teden v Nemčiji ogledal tudi tekmo slovenske moške reprezentance na evropskem prvenstvu v nogometu.

Premier Golob odpovedal udeležbo na mirovni konferenci