Na KPK-ju po poročanju POP TV-ja ocenjujejo, da je šlo za kršitev določil o omejitvah poslovanja. Foto: DZ/Matija Sušnik
Na KPK-ju po poročanju POP TV-ja ocenjujejo, da je šlo za kršitev določil o omejitvah poslovanja. Foto: DZ/Matija Sušnik

V središču obtožb, da je kršila določila o omejitvah poslovanja, se je znašla poslanka in predsednica komisije o otroški srčni kirurgiji, Jelka Godec.

Kot je poročala Televizija Slovenija, je bila Godčeva leta 2012 direktorica Ljudske univerze Šentjur, ko je podpisala pogodbo s svojim možem za izvedbo projekta, financiranega z evropskimi sredstvi. Na sporno pogodbo je opozorila Razvojna agencija Kozjansko, ki navaja, da je iz evropskih in državnih sredstev mož poslanke pridobil okoli 7.000 evrov bruto.

Godčeva je na svojem Facebookovem profilu že v ponedeljek zapisala, da je kot direktorica LU Šentjur res podpisala tudi avtorsko pogodbo, kjer je bil izvajalec storitve njen mož. Projekt je bil financiran od EU-ja, njenega moža pa naj bi poleg drugih 13 predavateljev izbrala komisija, v kateri sama ni sodelovala.

"Ker sem se zavedala, da bi mi dejstvo, da sem direktorica LU Šentjur in da predavanja vodi moj mož, lahko kdo očital, sem tako na ministrstvu za šolstvo kot tudi na KPK-ju takrat vprašala, ali lahko kot direktorica sploh podpišem pogodbo z njim. Tako na MIZŠ-ju kot KPK-ju sem prejela odobritev za sklenitev pogodbe," trdi Godčeva.

Dodala je, da je bila že v preteklem mandatu, ko je vodila preiskovalno komisijo o nakupu in dobavah žilnih opornic, deležna številnih groženj. Godčeva je tako prepričana, da je ta informacija po sedmih letih na dan pricurljala zato, ker v tem mandatu vodi preiskovalno komisijo o otroški srčni kirurgiji.

Jelka Godec o podpisu pogodbe s svojim možem