Urška Klakočar Zupančič. Foto: BoBo
Urška Klakočar Zupančič. Foto: BoBo

"Če bomo vsi še nadalje dajali od sebe najboljše, smo kot narod in država sposobni doseči neverjetne stvari," je poudarila. Verjame, da lahko skupaj dosežemo nepredstavljivo, kar smo v zgodovini že dokazali.

Predsednica DZ-ja je v poslanici spomnila, da so Slovenijo letos zaznamovale volitve in referendumi, ter se zahvalila vsem, ki so letos odšli na volišča. "Pomembno je namreč zavedanje, da vsi skupaj sooblikujemo ključne odločitve in da smo tudi soodgovorni za nadaljnjo pot naše države," je poudarila.

Sorodna novica Golob v novoletni poslanici: Nova vlada v slovensko družbo vrnila občutek normalnosti

Leto 2022 pa nas je po njenih besedah ob vojni v Ukrajini spomnilo tudi, da mir ni samoumeven in da si moramo zanj in za temeljne človekove pravice, za demokracijo in za vladavino prava prizadevati vsi.

Kljub izzivom po dveh letih trajajoči epidemiološki krizi in skrbeh zaradi energetske in gospodarske krize pa prva med poslanci na leto za nami gleda kot na "leto sprememb in upanja".

Kot je poudarila v novoletni poslanici, ima predvsem upanje v narod, ki dnevno s svojim delom in prizadevanji dokazuje v gene zapisano skrb za sočloveka, za vrednote, ki jih negujemo že stoletja. "Vabim vas, da s svojim zgledom utrdimo temelje boljšega in bolj pravičnega sveta tudi za naše otroke in vnuke. Ne nazadnje prihodnost pripada njim," je dodala.

Državljanom je ob tem v novem letu zaželela še veliko zdravja in osebne sreče.