Neurja povzročajo težave po Sloveniji

Močnejše neurje, ki je s seboj nosilo tudi točo, je po 19. uri zajelo Koroško, kasneje pa še območje severno od Ljubljane, Domžale, Mengeš, Komendo. Od tam je neurje s točo potovalo proti Litiji.

Na Prevaljah in v Mežici so na terenu gasilci. Na območju Domžal je več kot pol ure padala tudi pet in več centimetrov debela toča, močan veter je razkrival strehe.

V Gornji Radgoni je zalilo dve stanovanji, eno v stanovanjskem bloku, drugo pa v hiši. Vodo so večinoma že izčrpali, škoda pa je v obeh stanovanjih velika, je za Večer povedal poveljnik PGD Gornja Radgona Rajko Lipič, saj je bilo na tleh vse uničeno. Gasilci pa so bili na delu tudi v Radencih in Apačah, je poročal Večer.

Vremenska napoved

Zvečer bo spremenljivo oblačno. Predvsem v severni polovici Slovenije bodo krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Do jutra se bo ozračje umirilo. Jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 23 °C.

V četrtek po večini sončno

V četrtek bo po večini sončno, v gorskem svetu bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Goriškem do 34 °C.

V petek in v soboto bo sončno in vroče. V nedeljo popoldne bo spet nastalo nekaj neviht.

Preveč ozona v Novi Gorici

Na merilnem mestu Nova Gorica je danes ob 17. uri urna vrednost ozona presegla opozorilno vrednost mikrograma na kubični meter. Urna vrednost ozona je bila ob tem času 180 mikrograma na kubični meter, povprečna osemurna vrednost pa 148 mikrograma na kubični meter, so zapisali v sporočilu za javnost.

Vrednosti ozona, ki presegajo opozorilno vrednost, dražijo sluznico in dihala. Na Arsu ob tem svetujejo, da ljudje s kroničnimi boleznimi dihal in krvnega obtoka v tem času ostanejo v zaprtih prostorih, kjer je raven ozona nižja. Obenem pa zdravim ljudem priporočajo, da se izogibajo naporov v času trajanja visokih vrednosti ozona, so še navedli na Arsu.