Foto: Katoliška mladina
Foto: Katoliška mladina

Od četrtka do ponedeljka bo v Ljubljani potekalo 46. Evropsko srečanje mladih, ki ga vsako leto v različnih evropskih mestih organizira Taizéjska skupnost in na katerem se vsako leto zbere več tisoč mladih različnih narodnosti in veroizpovedi.

Namen srečanj je mlade spodbuditi, da poživijo svoje duhovno življenje ter postanejo nosilci miru, sprave in solidarnosti, pri čemer poseben čar dogajanju daje praznično prednovoletno vzdušje, so po poročanju STA sporočili iz Katoliške mladine.

Mlade, ki bodo prišli v Ljubljano, bodo sprejeli v 48 župnijah v Ljubljani in okolici. Sodelovali bodo tudi na več kot 25 delavnicah, ki bodo naslavljale teme s področja kulture, družbe in duhovnosti. Med drugim pripravljajo delavnice o nenasilju, umetni inteligenci, paliativni oskrbi, o zborovskem petju, folklornih plesih in čebelarstvu.

Vabilu organizatorjev sta se odzvala tudi Borut Pahor in Lojze Peterle, ki bosta spregovorila o prevzemanju odgovornosti v družbi.

Taizéjska skupnost je ekumenska redovniška skupnost, v kateri so bratje iz različnih držav. Njihovo življenje v vasici Taizé v južni Burgundiji narekujejo skupna molitev, delo in gostoljubje, že desetletja jo obiskujejo generacije mladih ljudi z željo, da bi izkusili življenje v skupnosti.