V povezavi s tem, da je bil med tistimi, ki so se precej glasno, a za zdaj neuspešno, zavzemali za nezdružljivost poslanske in županske funkcije, je Kontič dejal, da si glede tega ni premislil. Foto: MMC RTV SLO
V povezavi s tem, da je bil med tistimi, ki so se precej glasno, a za zdaj neuspešno, zavzemali za nezdružljivost poslanske in županske funkcije, je Kontič dejal, da si glede tega ni premislil. Foto: MMC RTV SLO

Kontič je izrazil zadovoljstvo, da so stranke leve sredine uspele združiti moč, kar je bilo tudi njegovo glavno vodilo pri odločanju za kandidaturo. Po njegovem mnenju podpora preostalih strank napoveduje sodelovanje tudi po letošnjih lokalnih volitvah.

Kontič: Imam dovolj ambiciozen program
V povezavi s tem, da je bil med tistimi, ki so se precej glasno, a za zdaj neuspešno, zavzemali za nezdružljivost poslanske in županske funkcije, je dejal, da si glede tega ni premislil. "Tudi v prihodnje bom to podpiral in v primeru izvolitve za župana na naslednjih parlamentarnih volitvah ne bom več kandidiral. Hkrati bom postopno tudi prepustil vodenje poslanske skupine," je zatrdil Bojan Kontič.

Po njegovem mnenju je bilo v Velenju v preteklih mandatih storjeno veliko dobrega, saj je razlika s časi pred desetimi leti vidna vsakomur. Meni pa, da ima za nov mandat dovolj ambiciozen program. Med ključnimi projekti je omenil nadaljnjo podporo gradnji šestega bloka v Termoelektrarni Šoštanj, gradnjo hitre ceste, ki bo Šaleško dolino še bolj povezala z osrednjo Slovenijo, in zagotavljanje predšolskega varstva za vse otroke v občini.

Zavzemal se bo tudi za kakovostna delovna mesta
Kontič je omenil še zavzemanje za kakovostna delovna mesta v sodelovanju z lokalnimi gospodarstveniki, s katerimi so že do zdaj zelo dobro sodelovali, v mislih pa ima tudi poslovne cone, ki so tik pred tem, da se lahko hitro realizirajo. Posebno pozornost namerava nameniti varnosti občanov.

Kot kaže, za zdaj velikega zanimanja za vodenje Velenja v lokalni politiki ni, saj je Kontič še vedno edini znani županski kandidat v tem mestu. Po vsej verjetnosti bo županskega kandidata imel tudi SDS, a vsi postopki še niso končani.