Mohor Bogataj je po neuradnih izidih prejel 55,07 odstotka glasov. Foto: MMC RTV SLO
Mohor Bogataj je po neuradnih izidih prejel 55,07 odstotka glasov. Foto: MMC RTV SLO
V Kranju na županski stolček ponovno Bogataj

Po 16.284 preštetih glasovnicah so volivci Mohorju Bogataju namenili 55,07 odstotka glasov, Hermini Krt pa je zaupanje izkazalo 44,93 odstotka volivcev. Po zadnjih neuradnih podatkih je bila volilna udeležba v Kranju 36,22-odstotna.


"Volivci so se odločili za ljudskega kandidata"
Bogataj je izide drugega kroga pričakal z družino in podporniki. Zmago po neuradnih izidih je komentiral z besedami, da so se volivci odločili za ljudskega in ne 'tajkunskega' kandidata. "Ljudje, ki imajo nekaj sto evrov visoke plače, po njegovem mnenju razmišljajo drugače kot tisti, ki letno prejmejo 315.000 evrov," je prepričan.

Novi kranjski župan je čestital Krtovi, saj je pričakoval večjo razliko v podpori, vendar pa je bila ta, po njegovih ocenah, relativno majhna. "Njena volilna kampanja je torej dosegla svoj cilj," je dodal in olajšano ugotovil, da je razlika v podpori obeh kandidatov vseeno ostala v njegovo korist.

Hermina Krt: Smo moralni zmagovalci
Krtova je pojasnila, da takega izida ni pričakovala, "ker sem dala veliko energije od sebe in smo bili odlična ekipa". Prepričana je, da je moralna zmagovalka volitev, saj je bilo po njenih besedah na račun njene kampanje izrečenih veliko neresnic, "da preprost človek ni mogel drugega kot glasovati proti ali pa ne iti na volitve".
Kaj obljublja Bogataj?
Bogataj je na kranjskih županskih volitvah prvič poskusil pred dvanajstimi leti in zmagal. Mandat je nadaljeval tudi drugič, tretjič mu ni uspelo, zato je, s podporo Stranke za napredek krajevnih skupnosti, poskusil še četrtič.

Za novo kandidaturo se je odločil, ker meni, da je vredno nadaljevati delo, ki ga je zastavil. Kot je obljubil v predvolilnem času, si bo prizadeval za bolj kakovostno življenje občanov, boljšo povezavo primestnih krajevnih skupnosti s centrom, pa tudi za več vsebin sodobne kulture, subkulture, športa in zabave.


Bogataj že v prvem krogu prejel največ glasov

V prvem krogu lokalnih volitev je Bogataj, ki ga je predlagala Stranka za napredek krajevnih skupnosti, prejel 30,30 odstotka glasov, Krtova, ki jo je predlagal Janez Žezlina in Skupina volivcev, pa 27,19 odstotka.

Na volitvah v občinski svet je največ sedežev prejel SDS (8), sledijo pa mu Lista Hermine Krt (5), SD (5), Stranka za napredek krajevnih skupnosti (4), Zares (3), DeSUS (3), NSi (2), LDS, SLS in Mladi za Kranj pa so prejeli po en mandat.

V Kranju na županski stolček ponovno Bogataj