Mateja Udovič. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Mateja Udovič. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

Kot je povedala, se je za prestop odločila, ker vidi v sodelovanju z Našo deželo večje možnosti za uresničitev svojih političnih ciljev. "V politiko sem se podala, da bi lahko aktivno kreirala politiko za ljudi. Moram se zahvaliti Stranki modernega centra, ki mi je to omogočila pred štirimi leti. Kot pravi rek, vsaka pot se enkrat konča. Moje vrednote so drugačne, ko gledam Aleksandro Pivec, kako navdušuje ljudi, je tudi mene navdušila. Sodelovali sva pri projektih in delali ter živeli in dihali za ljudi," je dejala in zanikala, da bi šlo za razprtije v SMC-ju. Ob tem je dodala, da bo delovala kot nepovezana poslanka in bo glasovala po svoji vesti. Na vprašanje, ali bo podprla interpelaciji zoper ministra Hojsa in Vizjaka, ki se napovedujeta ta in prihodnji petek, je odvrnila, da je z ministroma odlično sodelovala in da je to le šov za ljudi.

Na vprašanje, ali bo še kdo prišel v njeno stranko, je Aleksandra Pivec dejala, da gre za drugačno povezavo. "Z Matejo sva še v času moje ministrske funkcije odlično sodelovali. Pozdravljamo, da je Mateja prepoznala svoj način dela, ki ga je veliko opravljala na terenu, tudi kot naš način dela. Povezuje nas drugačna specifika, gre za drugačen vrednostni sistem dela v politiki," je dejala in dodala, da so v ospredju ljudje in njihove potrebe. Če računa na tri poslanske glasove, ki so dovolj, da lahko stranka kandidira na volitvah, je dejala, da v tem trenutku ni vodilo, kako se bodo umestili na volitve.

Kot so še pred Odmevi sporočili iz Naše dežele, je predsednica stranke Aleksandra Pivec ob tem izjavila, da je Mateja Udovč v Naši deželi prepoznala predvsem v iskreni in intenzivni gradnji zavezništva med ljudmi na terenu. "Naša dežela hoče biti tesno povezana s pričakovanji volivk in volivcev po vseh delih Slovenije, saj ustvarja politični program, ki bo spodbujal podjetnost, socialno vključenost in varnost prav vseh Slovencev. Z Matejo Udovč bomo to zmogli uresničiti še hitreje," so zapisali v stranki.

Mateja Udovč je bila za poslanko izvoljena v volilni enoti Kranj, in sicer v volilnem okraju Kranj II.

Nekdanja kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je bila marca na ustanovnem kongresu v Mariboru izvoljena za predsednico nove stranke Naša dežela.

V primeru prestopa bo imela stranka še štiri poslance. Kot je znano, so marca iz stranke izstopili Igor Zorčič, Janja Sluga in Branislav Rajić.

Poslanka Udovč bo prestopila v Našo deželo