Foto: BoBo/Nejc Trpin
Foto: BoBo/Nejc Trpin

O napadu na lovca so bili na Policijski upravi Koper obveščeni v nedeljo ob 12.48. Na kraju so ugotovili, da se je napad zgodil med skupnim lovom na divje prašiče in jelenjad, pri katerem so sodelovali tudi člani Lovske družine Štanjel. 49-letni in 46-letni lovec sta bila na stojišču, ko je do njiju nenadoma pritekla medvedka in 49-letnika napadla ter ga začela gristi in udarjati s šapami.

Pri tem je hitro odreagiral drugi lovec, ki je s puško ustrelil in pokončal medvedko, so sporočili s PU-ja Koper. Napadeni lovec je v napadu dobil poškodbe po trebuhu, glavi in rokah, vendar ni v smrtni nevarnosti. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico Šempeter.

Na PU-ju Koper so pretekli teden poročali o še enem napadu na lovca. Na območju med Volčami in Vremščico je medved lovca v torek sredi dneva napadel na območju priljubljene pohodniške točke. Kot so sporočili s sežanske območne enote Zavoda za gozdove, je šlo za napad manjšega medveda, ki ga je lovec ustrelil v samoobrambi. Lovec v dogodku ni bil poškodovan.

Kodreti: medved napadel lovca