Milan Brglez. Foto: BoBo
Milan Brglez. Foto: BoBo

Gibanje Svoboda je že prejšnji teden napovedalo, da se želi dejavno vključiti v predsedniško tekmo. Svet stranke je tedaj sklenil, da bodo v prvem krogu podprli neodvisnega kandidata, je po takratni seji sveta stranke dejal predsednik Robert Golob. Svet stranke ga je pooblastil, da se z vsemi neodvisnimi kandidati pogovori o morebitni podpori.

Po odstopu Milana Brgleza z vseh funkcij v SD-ju in sporočilu, da bo, če bo izvoljen za predsednika republike, članstvo v stranki zamrznil, pa so v Gibanju Svoboda postali bolj naklonjeni podpori njegovi kandidaturi. Tako je bil tudi edini, s katerim se je premier Golob pogovoril.

Brglez se je osebno predstavil članom sveta in jih, kot kaže, prepričal, saj so mu po tem soglasno izrekli podporo. Brglez bo skupni kandidat SD-ja in Gibanja Svoboda, skupaj bodo sodelovali tudi v volilni kampanji, poslanci obeh strank bodo tudi prispevali podpise za Brglezovo kandidaturo. Golob je dejal še, da gre za osebo z visoko stopnjo integritete in bo zato dober predsednik.

Gibanje Svoboda je sicer sprva v bitko za predsedniško funkcijo poslalo Marto Kos, ki pa je od namere kandidirati odstopila, prav tako je odstopila z mesta podpredsednice stranke.

Brglez kandidat SD-ja in Gibanja Svoboda