Na ministrstvu za obrambo so zatrdili, da so bila namigovanja medijev glede zdravja Alenke Ermenc neresnična. Foto: BoBo
Na ministrstvu za obrambo so zatrdili, da so bila namigovanja medijev glede zdravja Alenke Ermenc neresnična. Foto: BoBo

Generalmajorka Alenka Ermenc je bila zaradi bolezni v domači oskrbi od 9. do 21. marca, po tem datumu pa je vsak dan več kot deset ur na delovnem mestu, so v današnjem sporočilu za javnost navedli na ministrstvu. Dodali so, da se načelnica trenutno pripravlja za poročanje o pripravljenosti Slovenske vojske (SV) za leto 2018, ki bo v petek. Poročilo je minister za obrambo Karl Erjavec sicer že posredoval predsedniku republike in vrhovnemu poveljniku obrambnih sil Borutu Pahorju.

Mediji so poročali tako o domnevnih zdravstvenih težavah Ermenčeve kot o tem, da naj bi po neuradnih informacijah generalmajorka izgubljala podporo vladajoče koalicije. Navajali so še, da naj bi se nesoglasja pojavila tudi med njo in ministrom Erjavcem.

Erjavec je sicer zatrdil, da o menjavi Ermenčeve ne razmišlja. Njenega zdravstvenega stanja ne komentira, pričakuje pa "polno zavzemanje pri izvajanju potrebnih nalog, saj SV potrebuje polno dinamiko, če želimo doseči premike", je navedel. Danes se je odzval tudi Pahor, ki si ne predstavlja, da bi se v letu dni zgodila še tretja zamenjava na vrhu vojske. "Za to bi morali biti res utemeljeni razlogi, takih ne vidim," je dejal.

Pahor ne vidi razlogov za zamenjavo Ermenčeve