Začela je delovati druga enota avtocestne policije. Foto: Policija
Začela je delovati druga enota avtocestne policije. Foto: Policija

"Vem, da je bil takrat v mnogih delih policije dvom, ali je avtocestna policija potrebna ali ni to podvajanje tega, kar počnete policisti v prometnih oddelkih. Prepričan sem, da lahko danes po dobrem letu ugotovimo, da je avtocestna policija velik uspeh za slovensko policijo. Številke, ki sta mi jih na zadnjem obisku predstavila direktor Uprave avtocestne policije in njegov namestnik, kažejo na to, da ne gre zgolj za klasično prometno policijo, ampak za mnogo mnogo več," je dejal Hojs.

Poudaril je dobro sodelovanje z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem in predsednikom uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars) Valentinom Hajdinjakom. "Spomnimo se na odločitev o prepovedi prehitevanja vozil na praktično celotnem delu avtoceste, ki je v veliki meri prispevala k večji prometni varnosti. Ne smemo pozabiti na odločitev aktualne uprave Darsa, da ta projekt tudi finančno podpre z nemajhnimi sredstvi," je poudaril.

Minister je čestital policistom, ki so začeli svoje poslanstvo v mariborski enoti avtocestne policije, "od njih pa se seveda pričakujejo tudi rezultati". Ministrstvo pri tem zagotavlja opremo in vozila, minister pa je napovedal prihod novega policijskega helikopterja, ki bo v pomoč tudi na slovenskem avtocestnem križu.

Po ustanovitvi Uprave avtocestne policije na začetku leta 2021 je 1. junija začela delovati njena prva specializirana enota, in sicer Specializirana enota avtocestne policije Ljubljana, ki ima sedež v prostorih nekdanje cestninske postaje Darsa v Kompoljah.