Počivalšek je zapisal, da je v gostilni potekal uradni poslovni sestanek, ti pa so dovoljeni. Foto: TV Slovenija
Počivalšek je zapisal, da je v gostilni potekal uradni poslovni sestanek, ti pa so dovoljeni. Foto: TV Slovenija

Po poročanju portala 24ur se je Počivalšek v petek v Ormožu srečal z ustanoviteljico Tovarne sladkorja v Ormožu Terezijo Štefančič in županom Danijelom Vrbnjakom, ki je ministru predstavil projekt Tehnološkega parka Ormož ter izgradnjo distribucijskega centra.

Po sestanku je s svojimi političnimi in gospodarskimi partnerji srečanje nadaljeval v gostilni v Ivanjkovcih, kamor naj bi se po poročanju portala pripeljalo najmanj enajst avtomobilov. Po nekaterih podatkih je v gostilni sestankoval, po drugih tudi obedoval.

Poslanka Mojca Žnidarič, ki je bila tudi na srečanju, je zanikala, da bi v gostišču postregli kosilo. Povedala pa je, da se je sestanka ob upoštevanju vseh ukrepov udeležilo devet ljudi.

Foto: Twitter/Zdravko Počivalšek
Foto: Twitter/Zdravko Počivalšek

Obratovanje gostišč je prepovedano

Dogodek je sporen, ker med vladne ukrepe za omejitev širjenja okužb z novim koronavirusom še vedno spada tudi prepoved zbiranja ljudi in prehajanja občin, prepovedano je tudi obratovanje gostišč, restavracij, gostiln, kavarn, slaščičarn, okrepčevalnic in barov. Dovoljen je sicer osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, pri katerem je zagotovljen minimalni stik s potrošniki.

Minister Počivalšek je v odzivu na Twitterju zapisal, da se je odzval vabilu predstavnikov ormoških in ljutomerskih obrtnikov. "Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ-ja in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo."