Člane podmladka je nagovoril tudi predsednik stranke Gibanje Svoboda. Foto: Gibanje Svoboda Mladi
Člane podmladka je nagovoril tudi predsednik stranke Gibanje Svoboda. Foto: Gibanje Svoboda Mladi

Grah, sicer tudi kandidat stranke za evropske volitve, je ob ponovni izvolitvi poudaril pomen povezovanja mladih in učinkovitega zastopanja njihovih interesov.

Podpredsedniki Gibanja Svoboda Mladi so postali Blaž Juren, Miha Mohorčič in Lucija Tacer, mesto generalne sekretarke pomladka pa je zasedla Nika Podakar, so sporočili iz podmladka največje parlamentarne stranke. Za mednarodnega sekretarja so izbrali Tadeja Marušiča, v izvršni odbor pa so izvolili še Saro Žibrat, Žigo Papeža, Roka Čigona, Gregorja Kukoviča in Tadeja Jezernika.

Zbrane je na volilnem kongresu nagovoril tudi predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob, ki je izrazil podporo mladim in njihovim prizadevanjem. Poudaril je, da stranka že od ustanovitve daje veliko poudarka na mlade, in obljubil, da bo enako med prihajajočimi evropskimi volitvami. "Bodite aktivni, glasni, mi računamo na vas," je poudaril.

"Bližajo se nam evropske volitve, referendum o konoplji, prostovoljnem končanju življenja, spremembi volilnega sistema ... Teme, ki bodo zagotovo zaznamovale našo prihodnost, zato pozivam vse mlade, da se 9. junija odpravimo na volišča ter jasno in glasno povemo, kakšno prihodnost si želimo," pa je ob ponovni izvolitvi na mesto predsednika podmladka dejal Grah.