Foto: BoBo
Foto: BoBo

Predsednik stranke in premier Robert Golob je v izjavi ob robu obiska Splošne bolnišnice Celje spomnil, da je bila Koželjeva predsednica sveta stranke od njene ustanovitve januarja lani ter se ji zahvalil za opravljeno delo. Po njegovih besedah je sicer Koželjeva svoj odstop podala že pred časom, pred približno tremi meseci, predvsem zato ker se želi posvetiti stroki. "Tu ni nobene politične zgodbe, gre bolj za to, da želimo v tem trenutku vse napore usmeriti v stroko, tudi z ljudmi iz naše stranke, ki lahko k temu prispevajo," je dejal Golob.

Svet stranke, ki ga po statutu sestavljajo člani vlade, izvoljeni na predlog stranke, poslanci DZ-ja in evropski poslanci, člani izvršnega odbora stranke in do 25 predstavnikov, izvoljenih na kongresu, se bo tako v sredo sešel na Brdu pri Kranju, kjer bo pred tem potekal koalicijski vrh. Odločali bodo tudi o nasledniku Mirte Koželj.

Kdo jo bo nasledil na čelu sveta stranke, kjer je to funkcijo zasedala od ustanovitve Gibanja Svoboda januarja lani, bo tako znano v sredo po seji sveta stranke, ko bodo člani sveta, kot predvideva tudi statut, novega predsednika oziroma predsednico sveta izvolili iz svojih vrst.