Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Predsodki - Arhiv

Naturizem: Mi se gledamo v oči, embalaža pa je, kakršna je

Predsodki! Naturizem: Mi se gledamo v oči, embalaža pa je, kakršna je

30.06.2020

Zakaj bi zakrivali dele telesa? To je naše telo in sprejmimo se takšne, kot smo, pravi Maja Penko, naturistka in predsednica Zveze naturistov Slovenije.

Predsodki! "Treba je zaslužiti zase, preskrbeti družino ... Tako delava sama in tako učiva tudi otroke."

23.06.2020

Mislim, da niti ne bi mogla spoznati moškega, ki si ne bi želel petih otrok. No, takrat sva rekla pet, zdaj jih je malo več, pravi Katja Zupan, mati sedmih otrok.

V Evropi se ne cedita med in mleko, v Afriki pa ni tako grozno, kot mislite

Predsodki! V Evropi se ne cedita med in mleko, v Afriki pa ni tako grozno, kot mislite

16.06.2020

Še vedno obstaja težnja, da se Afrika obravnava kot ena država, kot neki monolit. Kadar želiš nekaj izkoriščati, je verjetno lažje, če na to gledaš kot na neko celoto, pravi Max Zimani, Zimbabvejec.

Predsodki! "Mačeha je beseda, ki ne gre lepo z jezika in kar kliče po pridevniku zlobna"

09.06.2020

Družba ločitev pogosto še vedno jemlje kot neki poraz, nekaj, kar ni uspelo, kar je slabo, če ni bilo negativnih posledic pri otrocih, tega nekako noče sprejeti.

Predsodki "Marsikdaj kakšnega izdelka z višje police ne kupim, saj mi je nerodno ves čas prositi za pomoč"

02.06.2020

Ko se je Darja Smrkolj rodila leta 1966, so bili njeni starši precej šokirani. "Videli so, da je trup večji, roke in noge pa kratke. Da imam hondrodistrofijo, so zdravniki vedeli takoj." Beseda pritlikavec jo prizadene, raje sliši, da je majhna oseba.

Predsodki! Po drugi seriji.

Predsodki Predsodki! Po drugi seriji.

03.03.2020

Osmerica posebnih ljudi. Ki živijo in mislijo ... po svoje, pa naj gre za način življenja, razmišljanja ali poklicno pot.

Predsodki "Borijo se za ocene. Nič manj kot pet, nič manj kot 100 odstotkov ni več dobro."

25.02.2020

"Vsakdo, ki je kdaj hodil v šolo, zdaj že ve, kako bi se v šoli moralo delati. V resnici ni tako preprosto. Usklajevanje pričakovanj in pa resnična zmožnost je v resnici ena bolj zahtevnih stvari v šoli," pravi učiteljica v osnovni šoli Jožica Frigelj.

Predsodki "Tudi če prespim pri katerem od ljubimcev, grem zjutraj rada domov, kjer imam svoj mir"

18.02.2020

"Ženska, ki je ni sram svojih užitkov in ima sebe 'naštudirano', lahko načara čudovita doživetja v intimi z moškim", če le zna oziroma si upa povedati, česa si želi in česa ne, je prepričana Nina Orel.

Predsodki "Nisem še v kategoriji ljudi brez življenjske moči. Očitno sem še premlad."

11.02.2020

Biti star naj ne bi bilo sramotno. Res pa je, da nam družba daje razumeti, da nismo več produktivni, da smo odvečni, čeprav lahko dokažemo nasprotno, pravi 80-letni Janez Štrbenc.

Predsodki! "Noben moški nima pravice prisiliti žensko, da se pokrije"

04.02.2020

"Islam uči svobodo religije in pravi, da vera ni sila, ampak stvar srca. Sila lahko upogne glave, ne more pa upogniti srca. Če kakšne islamske države mislijo, da bodo koga islamizirale, je to v čistem nasprotju z učenjem islama," pojasni Maha Ahmed.

Predsodki "Ne, pes ni znorel. Kriv si ti, ker se ga nisi naučil voditi."

28.01.2020

"Če bi mene nekdo dvakrat na dan brcnil, privezal na verigo in mi ne dal hrane, bi ga po dveh mesecih tudi jaz ugriznil," pravi Simon Mihorič. "Pes ni nikoli kriv. Pes ne zna govoriti. Brani se lahko le tako, da zarenči in ugrizne," doda.

Predsodki! "Če je katoliška vera pristna, je lahko prihod drugače verujočih tudi izziv"

21.01.2020

"Včasih sem k sveti maši hodil, ker sem jo dojemal kot dolžnost, ker je bilo treba po listek za v knjigo. Zdaj jo dojemam kot dar in grem z veseljem tudi petkrat na teden," pravi Gašper Komatar, katoličan, ki se trudi živeti živo vero.

Rom je Rom, pa naj bo še tako urejen. V večinski skupnosti ga bodo vedno imeli za Roma.

Predsodki! Rom je Rom, pa naj bo še tako urejen. V večinski skupnosti ga bodo vedno imeli za Roma.

14.01.2020

"Ko sem bil zadolžen za razdeljevanje malice, se je zgodilo, da je niso pojedli. Ali pa ko se me je kdo dotaknil v šoli, se je hitro tekel umit pod pipo," se doživljanja predsodkov na lastni koži spominja Rom Bogdan Miklič.

Predsodki! "Če kdo vpraša hčerko, kje je njena mamica, pojasnim, da ima še enega očka."

07.01.2020

Matjažu Konvalinki in njegovemu možu se je leta 2008 v Kaliforniji rodila hči, dve leti pozneje so se preselili v Slovenijo. "Včasih rečem, da sva se poročila zato, da hčerka ne bi živela v grehu," pove v šali.

Predsodki, predsodki, predsodki

Predsodki Predsodki, predsodki, predsodki

26.11.2019

Drugačni. Zaradi osebnega prepričanja ali zaradi življenjskih okoliščin, ki si jih niso izbrali sami. Drugačni, a kljub temu enaki drugim. To so bili gostje prve serije MMC-jevega projekta Predsodki!

Predsodki! "Ne verjamem, da bi mlade redovnice danes le ubogale in sledile nekomu. Vsaka ima svoje mnenje."

19.11.2019

"Naša nova družina je redovna družina. Tej pripadaš in tam tudi moraš živeti. Moraš se malo oddaljiti od svoje družine, malo pretrgati te vezi," o (po)klicu redovništva razmišlja sestra Romana, redovnica reda frančiškank Marijinih misijonark.

Predsodki! "Ko nezakonito prečkaš mejo, policist ne more vedeti, kdo si"

12.11.2019

Amin Graia je v Slovenijo vstopil letos marca in zaprosil za azil. "Če si policist in rečeš nekomu, naj se ustavi, ta pa se ne ustavi, moraš nekaj narediti. Morda si tihotapec, kriminalec, ne vedo, kdo si. Sam sem takoj dal vedeti, da sem miroljuben."

Predsodki "S krilcem, zgoraj brez in bos skačem naokrog v pretežno krščanskem okolju"

05.11.2019

Nara Petrovič se ne vidi kot skrajneža, čeprav se zaveda, da bi marsikdo njegov način življenja, ki mu sam pravi razkošna preprostost, opredelil kot radikalno ekologijo.

Predsodki "Če si invalid, to ne pomeni, da treniraš košarko in poznaš vse, ki so na vozičku"

29.10.2019

"Zgodi se tudi, da nekdo pride in te potreplja po rami ter ti reče: Saj bo. Kako misliš saj bo? Saj je že. Jaz sem v redu, očitno ti nisi," soočanje s predsodki opisuje paraplegik Aljoša Škaper.

Vegani nismo ne šibki, ne bledolični in ne nasilni. Krutosti do živali pa ne moremo tolerirati.

Predsodki Vegani nismo ne šibki, ne bledolični in ne nasilni. Krutosti do živali pa ne moremo tolerirati.

22.10.2019

Maja Hrovat pravi, da je o veganstvu sicer ni prepričal neki specifičen dogodek, ima pa s tem nekaj opraviti tudi množica domačih, postopoma izginjajočih kuncev, ki so končali tudi na njenem krožniku.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov