: Televizija Slovenija, zajem zaslona
: Televizija Slovenija, zajem zaslona

V bolnišnici Topolšica, kjer se trenutno zdravi 30 bolnikov s covidom-19, je okuženih kar 20 zaposlenih. Objava na Facebooku, naslovili so jo "Za Covid bolnike z nasmehom v očeh poskrbi naša Covid ekipa", je v bližnjih krajih dosegla velik odziv in prejela več zahval. Sinoči so zaposlenim v bolnišnici domačini pripravili prijetno presenečenje.

"Oni so tiho in dajejo vse od sebe – zdravijo in blažijo posledice, s tem pa ogrožajo svoja življenja in še več," pripoved začne Nika Oremuž iz bližnjega Šentilja pri Velenju, pobudnica akcije. "Iz prve roke vem, da ti ljudje danes tvegajo ne samo svoje življenje in zdravje, ampak tudi življenja svojih družin in najdražjih. Malo jih, kot se reče, pocrkljajmo," je zapisala na Facebooku. "Ženske, ki smo doma in ki imamo čas in ki že tako pečemo, dajmo jim napeči štrudl". Na objavo so se odzvali okoliški prebivalci in vaščani.

Sodelujoče v akciji so se opremile še z maskami zahvale – tudi te je naredila domačinka.
"Pomagaj, kjer lahko – skupaj zmoremo!" ima na maski zapisano Lucija Stropnik, ustvarjalka znamke Izštekana mati.

Poln prtljažnik dobrot so sinoči predale direktorju bolnišnice Juriju Šorliju. "Pomeni veliko zaposlenim, pomeni veliko meni kot direktorju, pove to, da lokalno prebivalstvo še vedno živi in diha z bolnišnico. Ni vseeno, kaj se tukaj dogaja, hkrati je veliko zaposlenih seveda iz tega okolja."

Še bolj kot vsebina prtljažnika štejeta iskren namen in zahvala zaposlenim, ki v težkih razmerah garajo dan za dnem. Tako imenovana covidna ekipa je imela sinoči krepko malico, privoščili pa so si jo vsak zase in na primerni razdalji.

Lepe geste za zdravstvene delavce