"S težkim srcem lahko rečem, da smo lahko s potekom epidemije v Sloveniji zadovoljni," je Bojana Beović povedala na vladni novinarski konferenci. Prebivalce je pozvala, naj premislijo o smiselnosti obiskov v času velikonočnih praznikov. "Treba je zdržati še kak teden ali dva," pravi.

Po besedah Beovićeve strokovna skupina ministrstva za zdravje ne podpira obsežnega sproščanja ukrepov po praznikih. "Premišljeno lahko sproščamo le dejavnosti, pri katerih je možnost prenosa najmanjša," je pojasnila.

Velikonočne praznike preživite doma

Poostren nadzor za praznike

Pred nami je velikonočni konec tedna s prazničnim ponedeljkom, ob katerem policija zaradi epidemije novega koronavirusa napoveduje poostren nadzor nad gibanjem in druženjem. Pristojni še naprej pozivajo, da ostanemo doma, da se družimo le s člani skupnega gospodinjstva, druge sorodnike in prijatelje pa pokličemo po telefonu ali spletnih aplikacijah.

Potrošniki, starejši od 65 let, morajo od petka dalje ob vhodu v trgovino svojo starost dokazovati z osebno izkaznico ali drugo ustrezno listino, saj je začel veljati dopolnjeni vladni odlok, po katerem smejo med 8. in 10. uro ter zadnjo uro odprtja trgovin nakupovati samo ranljive skupine.