Cerar meni, da je SMC med vsemi doslej najbolj prepoznala pomen drugega tira za prihodnost Slovenije in je stranka, ki najbolj razume
Cerar meni, da je SMC med vsemi doslej najbolj prepoznala pomen drugega tira za prihodnost Slovenije in je stranka, ki najbolj razume "številne druge dimenzije slovenske prihodnosti". Foto: BoBo/Srdjan Živulović

Miro Cerar je v izjavi ob robu mednarodne konference o konceptu pametnih vasi na Bledu izrazil ponos, da bo v kampanji nastopal kot predsednik SMC-ja, stranke, ki je po njegovem prepričanju zagotovo tista, ki je med vsemi doslej najbolj prepoznala pomen drugega tira za prihodnost Slovenije in ki najbolj razume "številne druge dimenzije slovenske prihodnosti".

Drugi tir po Cerarjevih besedah prinaša prihodnost slovenskemu gospodarstvu, ljudem, saj prinaša nove zaposlitve, okolju, saj bo več blaga prepeljanega prek železnic in manj po cestah, in državi kot celoti, saj bo še bolj umeščena na svetovni transportni zemljevid.

Cerar je opomnil, da tisti, ki "rušijo projekt drugi tir", pogosto pravijo, da bi ga morali v celoti financirati iz državnega proračuna. S tem se "globoko na strinja". Prepričan je, da je pripravljena dobra finančna konstrukcija, ki kar najmanj obremenjuje davkoplačevalce, tako da bo lahko država proračunska sredstva ohranila tudi za druge infrastrukturne projekte po državi ter socialne in ostale namene.

Drugi tir po Cerarjevih besedah pomeni prihodnost za nove rodove, zato si želi, da bi šlo 13. maja na volišča čim več ljudi in da bi volivci podprli projekt drugega tira ter s tem pokazali, da se Slovenija želi razvijati "tako, da bo dobro za vse".

Miro Cerar ob začetku referendumske kampanje
Miro Cerar ob začetku referendumske kampanje