"Tovornjaka smo napolnili do zadnjega kotička," je pred odhodom sporočila zastopnica ustanove Rdeča žoga Maruša Pečečnik. Foto: Slovenian Business Club

S humanitarno pomočjo so napolnili dva tovornjaka, ki bosta živila in nujne potrebščine dostavila v zbirni center v kraju Mukačevo na zahodu Ukrajine. "Od tam bo pomoč dosegla tiste, ki jo najbolj potrebujejo – otroke," je ob tem dejala zastopnica ustanove Rdeča žoga Maruša Pečečnik. Pomoč, namenjeno ukrajinskim otrokom, ki so jo z donacijami omogočili člani SBC-ja, bodo od tam dostavili po državi. Konvoj vozil bo spremljala tudi ekipa SBC-ja, ki bo dokumentirala celotno pot v Ukrajino, so zapisali pri Klubu slovenskih podjetnikov.

V humanitarno pošiljko so vključene nujne potrebščine, hrana in voda. Foto: Slovenian Business Club
V humanitarno pošiljko so vključene nujne potrebščine, hrana in voda. Foto: Slovenian Business Club

Humanitarni konvoj naj bi v Ukrajino prispel v torek. Predstavnika SBC-ja se bosta nato srečala s humanitarno delavko Miro Milavec, ki bo pomagala dostaviti del pomoči otrokom v kraju Jablanica, v sredo pa se bodo odpravili nazaj proti Sloveniji.

Po besedah Jerneje Lampret, direktorice projektov v SBC-ju, ki koordinira celotno dobrodelno akcijo in skrbi za njeno izvedbo, je človekoljuben odziv podjetnikov dokaz, da ti razumejo stisko najbolj ranljivih in se znajo odzvati, ko je treba. "Člani SBC-ja so se z dobrodelnostjo že v preteklosti večkrat izkazali," je dejala. Član SBC-ja Mihael Blažič je dodal, da so veseli odziva na akcijo in da bodo s široko paleto šolskih potrebščin obdarili 1000 osnovnošolcev. Med donacijami so pri SBC-ju med drugim omenili še 16 palet pitne vode in večjo količino higienskih proizvodov.

Akcija zbiranja pomoči se medtem nadaljuje. Dobrodelna organizacija Rdeča žoga, ki jo je ustanovil podjetnik Joc Pečečnik, in SBC, ki mu Pečečnik predseduje, sta sredi junija v sodelovanju z Radiem 1 razširila poziv in povabila poslušalce, da skupaj s podjetniki iz kluba pomagajo otrokom. Po zaključku akcije bodo v Ukrajino poslali novo pošiljko pomoči.