Branko Grims. Foto: BoBo
Branko Grims. Foto: BoBo

Predlog zagotavlja dodatno varstvo otrok, ki ga je država dolžna zagotavljati skladno z ustavo, deklaracijo o otrokovih pravicah in drugimi temeljnimi akti, ki varujejo varstvo pravic otrok in mladostnikov, sta poslanca SDS-a Branko Grims in Alenka Helbl povedala na novinarski konferenci.

Grims namreč meni, da se danes nad otroki izvaja "ideološka propaganda LGBT in kulturnega marksizma", kar je po njegovem mnenju "odvraten zločin". Po ustavi namreč otroci uživajo posebno varstvo, nihče pa ni ranljivejši od otroka, meni.

Dopolnitev kazenskega zakonika je po njihovem mnenju potrebna, ker se pojavlja vedno več vsebin, povezanih s prikazom spolne disforije, tj. neskladja med biološkim spolom in spolno identiteto posameznika. Gre za neprimerne vsebine, ki kot take predstavljajo tudi samovoljno in nezakonito vmešavanje v zasebno življenje otroka, družino in dom, ter za vsebine, ki presegajo otrokovo starost in zrelost, menijo. Zato je dolžnost države, da varuje otroke in mladostnike pred takšnimi vsebinami, ki so neprimerne za njihov razvoj, izpostavljajo.

"Treba je zagotoviti takšno okolje, ki omogoča zdravje in in razvoj otrok," je poudarila Helbl in opozorila, da je treba težavam otrok pozorno prisluhniti in ravnati v posamičnih primerih odgovorno, "ne pa spodbujati propagande za spremembo spola, ki prinaša nepopravljive posledice". Ob tem je pozvala vse starše, da so pozorni, kaj se dogaja z njihovim otrokom, "da ga ne označimo, 'ah, to je samo modna muha', ker morda pa ni". "Mi smo družba, mi smo tisti, ki smo z otrokom najbolj v stiku, to so starši, vzgojitelji, učitelji, tisti, ki morajo prepoznati in se o tem seveda z otrokom, pa tudi v razredu in v kakšnih skupinah pogovarjati," je še povedala poslanka.