Okrnjeno silvestrovanje

Tako množičnega silvestrovanja ni bilo niti v Ljubljani, pač pa je nebo nad prestolnico v primeru jasnega vremena opolnoči osvetlil ekološki ognjemet z Ljubljanskega gradu.

Organiziranega silvestrovanja, ki so ga na zavodu za turizem v Mariboru načrtovali na Glavnem trgu in Trgu Leona Štuklja, zaradi zadnjih ukrepov za zajezitev covida-19 ni bilo. Letos niso postavili niti drsališča, a je mogoče drsanje na zasebnem drsališču pri gostinskem lokalu tik ob Mestnem parku.

Sorodna novica Pahor: Moramo si pomagati in skupaj zmagati

V Kopru so tri restavracije nudile silvestrski meni, dve pa večerjo po naročilu. V teh dneh je odprto tudi drsališče v Taverni. Tam bo danes mogoče drsati do 18. ure.

Pravila za silvestrovanje v lokalih

Ekološki ognjemet v Ljubljani. Foto: BoBo
Ekološki ognjemet v Ljubljani. Foto: BoBo

Ukrepi za zajezitev epidemije ne dovoljujejo silvestrovanj na prostem, so pa gostinski obrati na silvestrovo lahko odprti neomejeno, pri čemer bo dovoljena le strežba za mizami. Dovoljena je bila tudi živa glasba. Gostje pa bodo morali ne glede na svoj morebitni status cepljenega ali prebolevnika pred vstopom izkazati negativen hitri ali PCR-test, ki ne bo smel biti starejši od 12 ur.

Če gostje ob prihodu ne bodo imeli ustreznega testa, bodo morali lastniki lokala zagotoviti zadostno število hitrih testov za samotestiranje. Gost se bo tako lahko ob nadzoru gostinca testiral neposredno pred vstopom v gostinski obrat.

Sorodna novica Janša: Znova se je pokazalo, kako dragoceni so ljudje, ki skupno dobro postavijo na prvo mesto

Na silvestrovo je dovoljeno zasebno zbiranje oseb iz največ treh gospodinjstev. Takšno zbiranje bo mogoče pod pogojem, da vse osebe, starejše od šestih let, pred zbiranjem opravijo samotestiranje.

Novoletnega skoka v morje v Portorožu ne bo

Tradicionalnega novoletnega skoka v morje v Portorožu drugo leto zapored ne bo. Organizatorji so se za odpoved dogodka odločili, ker so ocenili, da ob pričakovanem številu udeležencev in gledalcev ne bi mogli zagotoviti zahtevanih pogojev za izvedbo prireditve. V prejšnjih dneh se je preko spletnega obrazca prijavilo že več kot 200 ljudi.

Banke danes odprte do 12. ure

V času med novoletnimi prazniki v bankah in hranilnicah v Sloveniji velja spremenjen urnik opravljanja medbančnega plačilnega prometa. Danes je bilo poslovanje skrajšano, nato bo na praznična dneva mirovalo.

Poslovalnice vseh bank in hranilnic, članic Združenja bank Slovenije, bodo danes odprte do 12. ure, so sporočili iz Združenja bank Slovenije.

Po novoletnih praznikih se bo poslovanje tako bank in hranilnic kot borze v običajne tirnice vrnilo v ponedeljek, 3. januarja.

Zadnji nakupi in priprave na silvestrovo
Kaj je zaznamovalo leto 2021