Stranki Dobra država je s podpisom pomagala DeSUS-ova poslanka Marija Antonija Kovačič. Foto: BoBo/Borut Živulović
Stranki Dobra država je s podpisom pomagala DeSUS-ova poslanka Marija Antonija Kovačič. Foto: BoBo/Borut Živulović

Kot pravijo v stranki Dobra država, do zdaj imena tretjega podpisnika oz. podpisnice podpore kandidature niso javno objavili, ker niso imeli soglasja. "Zdaj soglasje imamo in lahko sporočimo, da je podpis poleg Bojana Dobovška in Franca Laja prispevala poslanka Marija Antonija Kovačič, kar je bila njena osebna odločitev na podlagi predstavitve programa stranke Dobra država in vrednot, ki jih ta zastopa," so zapisali.

Ker bi želeli, da so vse stranke glede kandidatur obravnavane enako, vse stranke pozivajo, da objavijo imena poslancev, ki so prispevali podpise h kandidaturi, od strank, ki so zbirale podpise državljanov, pa pričakujejo, da objavijo imena državljanov, ki so jih podprli, da bodo vsi lahko preverili, ali je njihov podpis dejansko končal pri stranki, za katero so ga prispevali.

Stranke so morale kandidature podkrepiti s podpisi treh poslancev ali podpisi volivcev. Za vložitev kandidature so morale v vsaki volilni enoti priložiti 100 oziroma 50 podpisov volivcev, odvisno od načina določanja kandidatnih list, ki ga imajo stranke zapisane v statutu.