Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Slovenija - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Poklukar: Policija uspešno prijema prebežnike in jih vrača na Hrvaško

Policija z vojsko in tehničnimi sredstvi obvladuje mejo v občini Ilirska Bistrica oz. državno mejo, je ob ponovnem povečanju nezakonitih prehodov meje zagotovil notranji minister Boštjan Poklukar.

Na cestah zgoščen promet, na mejnih prehodih kolone

Na štajerski avtocesti je zaradi del pred Slovenskimi Konjicami proti Mariboru zastoj, dolg približno 2 km. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor Pletovarje proti Mariboru.

Častni znak svobode in red za zasluge vročena skupini za razminiranje

Predsednik republike Borut Pahor je skupini za razminiranje iz Teritorialne obrambe in civilne zaščite 1991-1994 vročil državno odlikovanje častni znak svobode Republike Slovenije.

Večino pri Šembijah prijetih prebežnikov že vrnili Hrvaški

Večino, kar 108 od 123 prebežnikov, ki jih je policija v petek prijela pri Šembijah, so vrnili na Hrvaško, 15 pa jih je zaprosilo za azil, med njimi gre pretežno za mladoletne osebe.

Ustavno sodišče "absolutno prednostno" o odvzemu volka in medveda

Ustavno sodišče je ta teden obravnavalo pobudo za oceno ustavnosti interventnega zakona o odvzemu medveda in volka iz narave.

Mejo bo varovalo 35 dodatnih vojakov

Slovenska vojska bo v ponedeljek na pomoč policiji pri varovanju državne meje poslala 35 dodatnih vojakov

Janša: SDS je trikrat zmagal in se krepi

Predsednik SDS-a Janez Janša je zbranim na poletnem taboru v Bovcu povedal, da so na volitvah že trikrat zaporedoma zmagali, stranka pa da je vpisala tisoče novih članov.

Trije zmerni potresni sunki v bližini Gornjega Grada

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 16.35 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 1,9. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 32 kilometrov severovzhodno od Ljubljane, v bližini Gornjega Grada.

"Zdaj je končno na svetlo pokukala priskledniška politika"

"Ko vse stranke dinozavrov in ideologije vihajo nosove, potem je poteza zagotovo v pravo smer," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na potrjen predlog premierja Marjana Šarca za kandidata za evropskega komisarja iz Slovenije.

"Upam, da bo predsednica presojala po strokovnosti, po sposobnosti"

Janez Lenarčič je prepričan, da bi si Slovenija zaslužila boljši resor že zato, ker dogovor o vodilnih položajih v Uniji zanemarja mlajše, manjše članice iz srednje in vzhodne Evrope. Upa, da bo predsednica komisije pri izbiri presojala po sposobnosti.

Ministrstvo bi razširilo pristojnosti računskega sodišča pri podjetjih v državni lasti

Ministrstvo za finance je v javno obravnavo posredovalo osnutek novega zakona o računskem sodišču, ki naj bi pospešil in povečal učinkovitost revidiranja pravilnosti in smotrnosti porabe javnih sredstev.

Zpiz v odzivu na varuhova opozorila: Ne kršimo načel upravnega postopka

Na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) po srečanju z varuhom človekovih pravic, ki pri postopkih za ugotavljanje pravic za invalidnost ugotavlja več kršitev načel upravnega postopka, očitke o nedoslednosti zavračajo.

Pahor za namestnika predsednika KPK imenoval Simona Savskega

Predsednik republike Borut Pahor je podpisal ukaz o imenovanju Simona Savskega za novega namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Savski bo petletni mandat nastopil 1. avgusta.

CSD-ji bodo lahko z novim informacijskim sistemom delali hitreje

Novi informacijski sistem Krpan, ki so ga do junija uvedli na centrih za socialno delo, omogoča hitrejše, fleksibilnejše in učinkovitejše delo z dokumentnim gradivom, so prepričani na ministrstvih za javno upravo in za delo.

Vzajemna bo septembra povišala premijo za dopolnilno zavarovanje

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna bo septembra povišala premijo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Polna mesečna premija se bo podražila za 3,7 evra, in sicer z 31,97 na 35,67 evra.

Več zastojev na avtocestah, gneča tudi na mejnih prehodih

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je zastoj dolg en kilometer. Na več mejnih prehodih s Hrvaško so čakalne dobe.

Fenomen, ki spreminja podobo kampov in izrinja "prikoličarske pavšaliste"

"Tudi sam sem že večkrat razmišljal, zakaj so ljudje pripravljeni odšteti toliko denarja za najem neke mobilne hiške," priznava Klemen Hren, s katerim smo na MMC-ju skušali razložiti skokovito rast te nove oblike namestitve v avtokampih.

Petkilometrski zastoj na podravski avtocesti

Promet na slovenskih cestah se zlasti proti Hrvaški zgoščuje. Daljši, 5-kilometrski zastoj je na podravski avtocesti med priključkom Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Lynda Blanchard potrjena za novo veleposlanico ZDA v Sloveniji

Ameriški senatorji so po treh dneh razprave s 55 glasovi za potrdili Lyndo Blanchard iz Alabame za veleposlanico ZDA v Sloveniji. Kdaj bo začela svoj mandat, še ni znano.

Vlada: Urejene migracije koristne, neurejene pa ogrožajo varnost, zdravje …

Vlada je na tokratni seji sprejela strategijo na področju migracij. Z dokumentom je začrtala osnovne usmeritve delovanja na tem področju, tako ko gre za zakonite kot tudi nezakonite migracije.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...