Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Slovenija - Arhiv

Igor Šoltes bo nosilec liste DeSUS na evropskih volitvah

Izvršni odbor DeSUS-a je podprl predlog, po katerem bo sedanji evropski poslanec Igor Šoltes nosilec njihove liste na prihajajočih evropskih volitvah. Celotno listo pa bodo še oblikovali. Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je prepričan v uspeh.

Predsednik vlade in finančni minister: Ustavna presoja rebalansa bi bila nesmiselna

Minister za finance Andrej Bertoncelj je ob napovedi predsednika SDS-a Janeza Janše o zahtevi za ustavno presojo rebalansa proračuna dejal, da je proračun v danih razmerah optimalen. Marjan Šarec pa meni, da gre za ustvarjanje političnega nemira.

Išče se novi informacijski pooblaščenec

Predsednik republike Borut Pahor je podpisal javni poziv za zbiranje predlogov možnih kandidatov za informacijskega pooblaščenca. Informacijski pooblaščenki Mojci Prelesnik bo petletni mandat potekel 15. julija.

Posvet pri Pahorju: Poprava volilnih okrajev ali njihova ukinitev in uvedba preferenčnega glasu?

Na prvem krogu usklajevanj pogajalcev parlamentarnih strank o volilni zakonodaji pri predsedniku republike Borutu Pahorju so se dogovorili glede priprave dveh delovnih osnutkov zakonskih sprememb.

Poznejši začetek pouka zmanjša telesno težo in izboljša učni uspeh

Spanje je nujno potrebno, z nespečnostjo se sreča vsak peti človek. Spanje vpliva na kakovost življenja, med drugim se petina prometnih nesreč zgodi kot posledica čezmerne dnevne zaspanosti.

SMC na čelo liste za evropske volitve postavil Gregorja Periča

Vodilni kandidat liste SMC-ja na majskih evropskih volitvah bo strankin poslanec Gregor Perič, na drugem mestu pa bo Helena Cvikl. Listo osmih kandidatov so potrdili na strankini seji sveta.

Pia Vračko ni več državna sekretarka na zdravstvenem ministrstvu

Vlada se je seznanila s prenehanjem funkcije državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Pie Vračko. Njen mandat je bil vezan na ministrski mandat Sama Fakina, ki mu je v sredo funkcija prenehala.

Bandelli pravi, da je bil njegov tvit o ruski medijski zakonodaji napačno razumljen, a želi, da bi novinarji spoštovali politike

Nekdanji kohezijski minister Marko Bandelli s svojimi izjavami znova razburja: potem ko je moral vladne vrste zapustiti zaradi neprimerne komunikacije, je pozornost javnosti vzbudil s tvitom o podpori ruskemu medijskemu zakonu in kaznim za novinarje.

Violeta Bulc na evropskih volitvah ne bo kandidirala

Evropska komisarka Violeta Bulc bo v sedemčlanski volilni ekipi evropskih liberalcev, v sklopu katere želi spodbujati izzvane liberalne vrednote. Ne bo pa kandidirala na evropskih volitvah.

"Slovenija zaznamuje 15. obletnico vstopa v Nato z občutkom, da se je pred 15 leti odločila prav"

Zvezi Nato, ki letos praznuje 70 let obstoja, se je natanko pred 15 leti pridružila tudi Slovenija. Predsednik države Borut Pahor je na osrednji slovesnosti spomnil, da Nato tudi danes ostaja najboljši odgovor za zagotovitev nacionalne varnosti .

Jure Leben izstopil iz stranke SMC

Nekdanji okoljski minister Jure Leben je po odstopu z ministrskega mesta izstopil tudi iz SMC-ja. V stranki so za navedli le, da "njegove razloge osebne narave" razumejo.

Koalicijski partnerji in Levica podpisali sporazum

Pet koalicijskih strank je podpisalo sporazum z Levico in tako potrdilo "akcijski načrt" uresničevanja prioritetnih nalog, zastavljenih že v koalicijskem sporazumu.

Poslanci znova potrdili rebalans proračuna za leto 2019

Poslanci so na izredni seji državnega zbora potrdili novelo zakona o izvrševanju proračuna za letos, na katerega je državni svet izglasoval veto. Pred tem so se seznanili z odstopoma ministrov Sama Fakina in Jureta Lebna.

Šarec: Moj govor v Strasbourgu bi bil lahko razumljen kot predvolilni

Premier Marjan Šarec je zavrnil kritike glede odločitve, da ne nagovori Evropskega parlamenta na njegovem drugem marčnem zasedanju v Strasbourgu. Govor bi v tem času lahko bil razumljen kot predvolilni, opozarja.

Kako obremenjeni so slovenski šolarji v primerjavi s tujimi vrstniki?

Društvo Svet staršev je s peticijo opozorilo, da so po njihovem mnenju slovenski šolarji preobremenjeni. Na drugi strani pa mednarodne raziskave kažejo, da je število ur pouka med najnižjimi na svetu.

Novi nuncij v Sloveniji je Jean-Marie Speich

Papež Frančišek je danes za novega apostolskega nuncija v Sloveniji imenoval francoskega nadškofa Jean-Marieja Speicha, so sporočili s Slovenske škofovske konference.

OZP zavrnil preklic priznanja Guaidoja za začasnega predsednika Venezuele

Vlada naj nasprotuje vsakršni vojaški intervenciji v Venezueli in se zavzame za mirno reševanje krize, je priporočil odbor DZ-ja za zunanjo politiko. Zavrnili so predlog preklica slovenskega priznanja Guaidoja za začasnega predsednika.

Sindikati predlagajo: Najnižja plača v gospodarstvu 940 evrov bruto, najvišje se začnejo pri 2.900

Šest sindikalnih central je enotno predlagalo kolektivno pogodbo za gospodarstvo. V njem je najnižji plačni razred izenačen z minimalno plačo.

Na izredni seji znova o proračunu in o menjavah v vladi

V sredo se bodo poslanci sešli na izredni parlamentarni seji, na kateri bodo po vetu državnega sveta znova glasovali o izvrševanju proračuna in se seznanil z odstopoma ministrov Sama Fakina in Jureta Lebna.

Sposobnost obvladovanja motorja po zimskem premoru nekoliko upade

Na slovenskih cestah je lani umrlo 16 motoristov in dva mopedista. Za večjo varnost motoristov zato agencija za varnost v prometu začenja preventivno akcijo.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...