Zapleti s plačevanjem računov Aleksandre Pivec

Potem ko smo razkrili, da so račun za prenočitev Pivčeve v izolskem hotelu Marina pozneje popravljali, so kolegi iz medijske hiše POP TV razkrili, da je Pivčeva račun za svojo prenočitev in prenočitev drugih članov družine na Krasu plačala šele dan po izbruhu afere.

Novinar TV Slovenija Žiga Bonča, ki spremlja dogajanje, je voditeljici Dnevnika Jasmini Jamnik povedal: "Kot si že omenila, naj bi Pivčeva stroške za prenočitev plačala šele dan po izbruhu afere, kar pa je bilo skoraj en mesec po tem, ko je bila tam z družino na dvodnevnem izletu. Iz dokumentov, ki so jih pridobili v uredništvo hiše POP TV, je, kot kaže, jasno, da je slabih 400 evrov stroškov bivanja za Aleksandro Pivec in njeno družino na Krasu najprej plačalo podjetje Vinakras. Pri podjetju, kot poročajo, so račun prejeli in ga tudi v roku plačali. Šele ko so o obisku začeli poizvedovati novinarji časopisa Dnevnik, pa naj bi bil ministrici izstavljen nov račun, tokrat od družbe Vinakras, plačnik pa Aleksandra Pivec."

Aleksandra Pivec v Izoli. Foto: BoBo
Aleksandra Pivec v Izoli. Foto: BoBo

Bi se lahko kmalu tudi policija vpletla v preverjanje obiska predsednice DeSUS-a na Obali?
"Da, po naših informacijah je do prijave prišlo. Generalna policijska uprava naj bi prijavo posredovala na Policijsko upravo Koper, kjer so nam potrdili, da so prejeli prijavo domnevne nepravilnosti ene od javnih ustanov, po naših informacijah gre za Občino Izola. Zapisali so, da je zadeva še v fazi preverjanja, torej ali sploh obstaja sum kaznivega dejanja. Pivčeva se na naše klice še naprej ne odziva. Drevi bi se morala udeležiti prireditve ob prazniku Občine Solčava, obisk je odpovedala. Z ministrstva pa so sporočili, da se prireditve ne bo udeležila zaradi drugih nujnih neodložljivih obveznosti."

Novi zapleti z računi Pivčeve