Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Kako je ukrepala država ob ekstremnih podražitvah hrane in maržah trgovcev, kar je razkrila Tarča? Kaj se je dogajalo po aferah Smodeja, patra Rupnika in zdravnika Bošnjaka? In to še ni vse. Kaj je novega o poslih GEN-i-ja na Balkanu in kje so obtičale reforme? To so bile med drugim teme, ki so odmevale.

Sorodna novica SDS vložil interpelacijo zoper Bešiča Loredana. Ministrstvo za zdravje: Priložnost za razpravo.

Še posebej je aktualna tema ohlajanja odnosov med borcema proti korupciji v zdravstvu, ministrom za zdravje Danijelom Bešičem Loredanom in Erikom Brecljem, vodjem premierjevega strateškega sveta za reformo. SDS je namreč sveže vložil interpelacijo zoper zdravstvenega ministra in med očitki naštel tudi ta razhod. Minister Bešič Loredan je o Breclju sprva dejal, da gre za človeka, ki bo nastavil ogledalo tako njemu kot predsedniku vlade, in poudaril: "Kdor ga pozna, ve, da ga ni mogoče kupiti in da pove točno to, kar si misli, in tudi točno to, kar je prav." A iz oddaje Tarča je bilo jasno, da Bešič Loredan ni bil edini, s katerim se je Brecelj sprl. Nekaj vroče krvi je bilo tudi med Brecljem in nekdanjim ministrom za zdravje Dušanom Kebrom, ki je zadnje čase kot član organizacije Glas ljudstva eden izmed pomembnih akterjev v zdravstvu. Razgreta debata se je stopnjevala še po koncu oddaje, ko so studijske luči ugasnile.

Tokratna oddaja Tarča je pokazala, kaj se je – in kaj ni – po teh oddajah premaknilo. V oddaji boste videli tudi najbolj iskrive trenutke in izjave gostov v studiu, pa tudi, kje se jim je kdaj zataknilo.

Video: Tarča v celoti

Tarča: Kaj se je zgodilo potem?