Tatjana Bobnar je zaskrbljena nad dogajanjem na PU-ju Maribor. Foto: BoBo
Tatjana Bobnar je zaskrbljena nad dogajanjem na PU-ju Maribor. Foto: BoBo

Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je opravila razgovor z direktorjem Policijske uprave (PU) Maribor Danijelom Lorbkom, so sporočili s policije. Kot so navedli, bodo v kratkem izvedli "potrebne organizacijske in kadrovske spremembe" na mariborski upravi.

Robert Munda je v telefonskem pogovoru za Radio Maribor povedal, da je prekršek storil zunaj delovnega časa. Postopek je bil izpeljan korektno, globo pa je že poravnal. Zanika pa poročanje medijev, da je pred policisti, ki so ga želeli ustaviti, sprva bežal. To so potrdili tudi na Policijski upravi Maribor, kjer identitete oglobljenega sicer ne razkrivajo.

Mundo pa preseneča po njegovem mnenju buren odziv medijev, interpretacije, ali gre za gonjo in diskreditacijo, pa prepušča drugim. Za odstop z delovnega mesta po njegovem mnenju ni razlogov, saj ni funkcionar, ampak uslužbenec.

S Policijske uprave Maribor pa sporočajo, da bodo zaradi prekrška vožnje pod vplivom alkohola proti svojemu uslužbencu sprožili notranjevarnostni postopek.

Vodja kriminalistov se je opravičil

Do tovrstnih prekrškov imajo ničelno toleranco. Ker pa je uslužbenec kršitev storil zunaj delovnega časa, njegova odstranitev z dela ni bila potrebna. Po končanem notranjevarnostnem postopku bo sprejeta odločitev o ustreznem delovnopravnem ukrepu, je zapisal predstavnik PU-ja Maribor Miran Šadl.