Bojan Kontič. Foto: Dani Modrej
Bojan Kontič. Foto: Dani Modrej

Kontič je bil sprva zaposlen v velenjskem premogovniku, nato pa je poklicno kariero ustvaril kot politik. Med letoma 1991 in 1993 je bil zaposlen v predhodnici SD-ja, Stranki demokratične prenove v Velenju, in bil sekretar izvršnega sveta velenjske občine.

Leta 1996 je bil prvič izvoljen v DZ. Med letoma 1998 in 2010 je bil podžupan velenjske občine, od leta 2010 pa do danes je bil velenjski župan. Lani se je upokojil in funkcijo opravljal nepoklicno. Leta 2014 je postal državni svetnik.

"Težke so besede in misli ob tvoji smrti. Bil si steber socialne demokracije, ponos mesta Velenje, na svoji zasebni in profesionalni poti si zaznamoval življenja mnogih, bil si človek z veliko začetnico in prijatelj. Marsikaj sem se naučila od tebe. Predvsem pa odločnosti, poguma in modrosti," je, kot so sporočili iz SD-ja, zapisala predsedujoča SD-ju Tanja Fajon.

Kontič je bil po njenih besedah človek, ki ni nikoli zapiral vrat, tudi, ko so ljudje razmišljali drugače. "Vedno si znal prisluhniti, predvsem pa spodbujati mlade, napredne in svobodno misleče ljudi. Pogrešala te bom. Ostal boš z nami. Moje iskreno sožalje družini in prijateljem."

Umrl je velenjski župan Bojan Kontič