V Postojni in Velenju je karanteno pretekli teden preživljalo po dobrih 40 ljudi. Foto: BoBo
V Postojni in Velenju je karanteno pretekli teden preživljalo po dobrih 40 ljudi. Foto: BoBo

Od 43 ljudi, ki so v postojnski hotel Epic v nedeljo prišli iz Španije, se jih na odhod pripravlja še zadnjih 15, dve tretjini jih je karanteno zapustilo že v petek zvečer. V karanteni bosta ostala le dva človeka, dva s potrjeno okužbo, je dejal vladni govorec Jelko Kacin. V petek zvečer se jim je pridružilo še pet rojakov, ki so se zvečer vrnili iz Velike Britanije. Tem so odvzeli brise in jih testirali na okužbo z novim koronavirusom. Ko bodo rezultati znani, se bo odločalo, ali in kdo bo ostal v karanteni, je še dejal Kacin.

Sorodna novica Za covidom-19 sta umrla še dva bolnika
Večina potnikov iz Španije v domačo karanteno

V velenjskem hotelu Paka ostaja sedem ljudi

Večina ljudi je zapustila tudi karanteno v velenjskem hotelu Paka – že v petek jih je odšlo 19, danes jih je še 17. Sedem jih ostaja – dva od teh sta potrjeno okužena z novim koronavirusom, pet pa se jih pripravlja na odhod, saj prej še niso imeli urejenega bivanja v Sloveniji, je sporočila Občina Velenje.

Ob tem so na velenjski občini pojasnili, da so že naročene in dostavljene obroke hrane, ki so bili namenjeni ljudem v karanteni, zjutraj razdelili delavcem na gradbiščih. Podarili so 19 zajtrkov, podarili pa bodo tudi vsa kosila, ki bodo ostala od danes, saj osebe zapuščajo hotel v različnih terminih, so še pojasnili na občini. Glede na datum prvotno odrejene karantene so za ljudi, ki so (bili) nastanjeni v hotelu Paka, odhod načrtovali šele 10. aprila.

Sorodna novica Če gre soditi po današnjem dnevu, spoštujemo opozorila

Še dober teden ne bodo smeli zapuščati doma

Vsi, ki so karanteno zapustili, bodo morali tudi doma še dober teden preživeti v strogi karanteni, ne bodo smeli zapuščati stanovanja ali hiše, hrano in druge potrebščine jim bodo morali svojci ali prijatelji dostavljati pred vrata. Če tega ne bodo mogli sami urediti, lahko prosijo za pomoč civilno zaščito ali domačo občino.

V Lendavi še vedno sedem okuženih, nihče nima znakov bolezni

V Lendavi ostaja v karanteni sedem pozitivnih oseb (bilo jih je 27), ki se počutijo dobro in nimajo znakov bolezni. V karanteni ostajajo še štirje dodatni ljudje, ki iz objektivnih razlogov ne morejo v izolacijo na dom (so tam družinski člani, ki se počutijo ogrožene ali pa nimajo dovolj prostora), je pojasnil uradni govorec vlade Jelko Kacin.

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o novem koronavirusu smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod omejenim številom novic. Svoje mnenje o dogajanju v povezavi z novim koronavirusom lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.