Vesna Vuković. Foto: BoBo
Vesna Vuković. Foto: BoBo

Vesno Vuković bo nasledil Rok Marolt. Po dolgoletni karieri v nekdanjem nacionalnem letalskem prevozniku Adria Airways je vodil agencijo za civilno letalstvo, trenutno pa je direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije.

"Odhaja na lastno željo, izraženo že pred meseci. Na njeni življenjski poti ji želim samo najboljše," je odhod Vesne Vuković komentiral premier Robert Golob.

V stranki so se sicer po sejah izvršnega odbora in sveta stranke zavili v molk in po koncu zasedanj javnosti niso posredovali nobenih uradnih informacij.

Pretežni del popoldanskih zasedanj organov največje vladne stranke, ki je potekal za tesno zaprtimi vrati, je bil sicer namenjen pripravam na evropske volitve. Po dveh končanih krogih evidentiranja naj bi bilo v naboru stranke približno 30 evidentiranih kandidatov. Potrjevanja liste kandidatov, ki jih bodo poslali v boj za mesta na evropskem političnem parketu, sicer danes ni bilo na dnevnem redu.

Kdaj bodo storili ta korak, v stranki še ne razkrivajo, naj bi pa listo tudi javno predstavili na aprilskem dogodku pred začetkom volilne kampanje. Na njej je sicer pričakovati zdajšnja evropska poslanca Ireno Jovevo in Klemna Grošlja, ki ju je ob združitvi z Gibanjem Svoboda v stranko "prispeval" LMŠ. V zadnjih tednih se je ugibalo tudi o mogoči kandidaturi predsednice DZ-ja Urške Klakočar Zupančič na mestu nosilke liste ali na katerem mestu nižje na kandidatni listi.

Skladno s statutom sicer kandidate za volitve poslancev v Evropski parlament na predlog izvršnega odbora določa svet stranke.

Vesna Vuković se poslavlja z mesta generalne sekretarke