Foto: BoBo
Foto: BoBo

Violeta Tomić je v odzivu za STA zapisala, da je "stranka Levica daleč od tega, kar smo na začetku gradili". Kot je poudarila, se kažejo medgeneracijske razlike v razmišljanju in delovanju, ki so predvsem med epidemijo covida-19 šle čez mejo njene tolerance.

Na izstop Violete Tomić iz stranke se je odzvala tudi Levica. "Izvršni odbor stranke se je ob sestavljanju kandidatne liste za državnozborske volitve odločil, da Violete letos ne bo kandidiral v okraju Ljubljana center, in jo povabil na sestanek, na katerem bi se pogovorili o možnosti kandidiranja v drugem okraju, a ga je zavrnila. Tako odločitev smo sprejeli zaradi delne izgube zaupanja v zadnjem času in nekaterih vsebinskih razhajanj. Potem ko je povabilo zavrnila, smo v preteklih dneh z njo opravili nekaj pogovorov in sporazumno ugotovili, da nadaljnje sodelovanje v okviru stranke ni več mogoče," so sporočili iz Levice.

Stranka Levica pa bo morda v DZ-ju ohranila sedem poslanskih mest. V Levici namreč pojasnjujejo, da so se dogovorili, da bo Tomić do konca mandata ostala članica poslanske skupine Levica.

Tomićeva izstopila iz Levice