Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vlada je v sredo izdala odlok o podaljšanju veljavnosti vozniških dovoljenj, teoretičnega dela vozniškega izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah. Z njim je določila, da se veljavnost vozniških dovoljenj, teoretičnega dela vozniškega izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Sloveniji potekla ali potečejo od 16. novembra 2020 do vključno 31. marca 2021, podaljša do vključno 31. decembra 2021.

Za vozniška dovoljenja sicer velja, da se podaljšuje veljavnost le tistih vozniških dovoljenj, katerih imetniki zaradi koronskih omejitev niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti predpisanih obveznosti za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Pri tem je vlada izpostavila program dodatnega usposabljanja za voznika začetnika.

Za izkaznice o vozniških kvalifikacijah velja podaljšanje za tiste, ki niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti izrednih usposabljanj za podaljšanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij. Za teoretični del vozniškega izpita pa se veljavnost podaljša tistim, ki niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti praktičnega dela vozniškega izpita.