Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Atletika - Arhiv

Atleta leta tako kot lani Janežič in Ratejeva

Slovenska rekorderja Martina Ratej in Luka Janežič sta bila v tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije izbrana za najboljša atleta leta 2018.

Desisa in Keitanyjeva velika zmagovalca newyorškega maratona

Etiopijec Lesisa Desisa in Kenijka Mary Keitany sta zmagovalca 48. maratona v New Yorku.

Lemma se je v Ljubljani spustil pod dve uri in pet minut

Želje organizatorjev maratona v Ljubljani so se uresničile, Etiopijec Sisay Lemma je namreč zmagal z odličnim časom 2:04:58. To je seveda nov rekord maratona v Ljubljani.

Ljubljanski maraton bo tudi v dežju napadel zlati znak in rekorde

Afriški tekači so favoriti nedeljskega 23. ljubljanskega maratona, na katerem bodo skušali izboljšati rekord. Organizatorji pa upajo, da jim bo uspelo pridobiti zlati mednarodni znak za maratone.

Maratonci na štart le še z zdravniškim potrdilom?

Slovenski maraton je v krizi. Bi moral del odgovornosti prevzeti tudi Ljubljanski maraton, ki v želji po rekordu proge plačuje vrhunske tuje tekače?

Pol stoletja od epskega skoka Boba Beamona - 8,90 metra še vedno olimpijski rekord

Leta 1968 so bile na sporedu poletne olimpijske igre v Ciudadu de Mexicu.

Dvignjena pest v iskanju pravičnosti in enakosti

16. oktobra leta 1968 sta ameriška atleta Tommie Smith in John Carlos na olimpijskih igrah v Mehiki poskrbela za eno najmočnejših političnih gest v zgodovini športa.

Farah z evropskim rekordom do zmage v Chicagu

Mo Farah je dobil 41. maraton v Chicagu.

Ljubljanski maraton bo letos energetsko naravnan

Slovenska prestolnica bo konec oktobra gostila 23. Volkswagen ljubljanski maraton, katerega glavni del vključno z najdaljšim tekom na 42 km bo 28. oktobra.

Padel tudi svetovni rekord v deseteroboju

16. september 2018 bo ostal z velikimi črkami vpisan v atletsko zgodovino, saj je po izjemnem svetovnem rekordu v maratonu padel tudi najboljši izid vseh časov v deseteroboju.

Nov mejnik v maratonu - Kipchoge se je spustil pod 2 uri in 2 minuti

Kenijec Eliud Kipchoge je v Berlinu postavil nov svetovni rekord v maratonu, od prejšnje najhitrejše znamke je bil hitrejši za več kot minuto!

Janežič na Hanžekovićevem memorialu za stotinko ugnal Katarca

Luka Janežič je v torek zvečer v Zagrebu edini med slovenskimi atleti dosegel zmago na tradicionalnem 68. Hanžekovićevem memorialu, najmočnejšem hrvaškem atletskem mitingu.

Mišmaševa več kot za pet sekund izboljšala državni rekord

Maruša Mišmaš je na mednarodnem mitingu ISTAF v Berlinu postavila državni rekord v teku na 3000 metrov z zaprekami (9:28,61).

Barega s četrtim časom do zdaj na 5.000 m, Coleman s sedmim na 100

Na zaključku Diamantne lige v Bruslju je odličen čas na 100 metrov tekel Američan Christian Coleman, na 5.000 m pa je bil izvrsten Etiopijec Selemon Barega.

Ratejeva šesta na finalu Diamantne lige v Zürichu

Martina Ratej je na finalu Diamantne lige v Zürichu zasedla mesto šesto mesto v metu kopja (60,86 m). Zmagala je Belorusinja Tatjana Haladovič, evropska prvakinja iz Amsterdama leta 2016 (66,99 m).

Nekdanji olimpijski prvak po treh desetletjih priznal dopingiranje

V nemških in svetovnih medijih je zakrožilo novo priznanje dopinškega skesanca, ki znova meče slabo luč na pretekle športne dosežke na največjih tekmovanjih, ki so jih prirejali pred 30 ali še več ...

Zmaga Ratejeve na Poljskem – velik izziv jo čaka v Zürichu

Martina Ratej je na memorialu Kamile Skolimowske v Chorzowu zmagala v metu kopja (61,50 m), Anita Horvat (Velenje) pa je v teku A na 400 m zasedla šesto mesto in je imela skupno deveti čas (52,96).

Evropska prvakinja Asher-Smithova na domačem mitingu poražena na 200 m

Shaunae Miller-Uibo, ki je na olimpijskih igrah v Riu pred dvema letoma zmagala v teku na 400 m, je na mitingu Diamantne lige v Birminghamu v teku na 200 metrov ugnala trikratno evropsko prvakinjo ...

Britanci z največ uspeha v Berlinu, Ratejeva najbližje odličju med Slovenci

Velika Britanija je na evropskem prvenstvu v atletiki v Berlinu osvojila sedem zlatih, pet srebrnih in šest bronastih medalj ter končala na prvem mestu na preglednici medalj.

Mišmaševa pritekla do 11. mesta, Duplantis junak zadnjega dne

Zadnji dan evropskega prvenstva v Berlinu je bil za slovenske ljubitelje atletike vrhunec nastop Maruše Mišmaš v finalu teka na 3.000 m z zaprekami, kjer je zasedla 11. mesto.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...