Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Atletika - Arhiv

Športni funkcionarji s Caster Semenyo na spolzkem etičnem ledu

Pravijo, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni. Nekje na tej poti se je znašla atletinja Caster Semenya, ki nikakor ne čuti dobrih namenov, gotovo pa čuti pekel.

Maruša Mišmaš na svojem prvem diamantnem mitingu blizu državnemu rekordu

Maruša Mišmaš je spodbudno opravila svoj prvi nastop na mitingih Diamantne lige v karieri in v Šanghaju v teku na 3000 metrov z zaprekami s časom 9:29,48 osvojila šesto mesto.

Mulej v Radencih prvak v polmaratonu: Izgovorov ni, ura pove svoje

Kenijca Moses Kipruto Kibire (2:19:12) in Hellen Jepkosgei Kimutai (2:50:14) sta na 39. Maratonu treh src v Radencih, na katerem se je zbralo okoli 4.000 udeležencev, zmagala na 42 km.

Maruša Mišmaš

To bo sicer moja prva tekma na diamantnih mitingih, a je popolnoma drugačen občutek, kot sem ga imela ob prvem povabilu. V teh štirih letih sem tekmovalno in tudi osebnostno dozorela.

Semenya "odgovorila" z zmago, rekord Stahla

Doha je gostila uvodni atletski miting nove sezone Diamantne lige. Šved Daniel Stahl je v metu diska s 70,56 m postavil rekord mitingov. Južnoafričanka Caster Semenya pa je nastopila prvič (in zadnjič?) po izgubljeni tožbi na CAS-u in zmagala na 800 m.

Semenya izgubila tožbo proti IAAF-u glede ravni testosterona

Mednarodno športno razsodišče (CAS) je zavrnilo tožbo dvakratne olimpijske prvakinje v teku na 800 metrov Južnoafričanke Caster Semenya glede novih pravil Mednarodne atletske zveze (IAAF), ki določa maksimalno količino testosterona.

Kipchoge ob Temzi manj kot minuto zaostal za rekordom

Svetovni rekorder Kenijec Eliud Kipchoge je na maratonu v Londonu dosegel drugi najboljši čas vseh časov, 2:02:37, in še četrtič zmagal na tej sloviti preizkušnji.

Tržaški polmaraton vendarle odprt za vse: "Bila je le provokacija"

Organizatorji polmaratona v Trstu so se, potem ko se je nanje usul plaz ostrih kritik, odločili, da na tekmovanju 5. maja vendarle dovolijo tudi udeležbo afriškim tekačem.

Na tržaškem maratonu prepovedali sodelovanje afriškim tekačem

Organizatorji polmaratona v Trstu so se odločili, da afriškim tekačem ne dovolijo udeležbe na tekmovanju, ki bo v tem mestu potekalo 5. maja.

Suspendiran še en kenijski atlet

Mednarodna atletska zveza je začasno suspendirala kenijskega atleta Abrahama Kiptuma, svetovnega rekorderja v polmaratonu.

Ljubljanski maraton po novem med 59 najelitnejšimi maratoni sveta

Mednarodna atletska zveza (IAAF) je sporočila, da je ljubljanski maraton, največjo tekaško prireditev pri nas, uvrstila v kategorijo najelitnejših maratonov na svetu z zlato značko.

Suspendirana evropska podprvakinja v maratonu, ker je pobegnila kontrolerjem

Francoska maratonka Clemence Calvin, druga na lanskem evropskem atletskem prvenstvu v Berlinu, je bila suspendirana, ker se je izmikala dopinški kontroli, je sporočila francoska atletska zveza

Suspendiran kenijski atlet Cyrus Rutto

Atletska velesila Kenija se bo morala spopasti z novim pozitivnim dopinškim testom.

Cheptegei in Obirijeva svetovna prvaka v krosu

Joshua Cheptegei iz Ugande in Kenijka Hellen Obiri sta na prvenstvu v danskem Arhusu postala nova svetovna prvaka v krosu.

Slovenskim nastopom v Glasgowu manjkala le "češnja na torti"

Vodstvo Atletske zveze Slovenije (AZS) je nastope Slovencev na evropskem prvenstvu v Glasgowu ocenilo kot zelo dobro. "Manjkala je le češnjica na torti, ki bo še prišla," pravi predsednik strokovnega sveta Vlado Kevo.

V Slovenski Bistrici tudi Luka Janežič in Martina Ratej

Atletska zveza Slovenije bo v sodelovanju z organizatorji največjih mitingov v državi letos spet organizirala mednarodno atletsko ligo.

Černjulova z osebnim rekordom deseta

Zadnji dan evropskega dvoranskega prvenstva v atletiki v Glasgowu je Maruša Černjul v finalu skoka v višino z osebnim rekordom 1,91 m zasedla deseto mesto. Zmagala je Rusinja Marija Lasickene (2,01 m).

Janežiču dve stotinki zmanjkali do medalje, Maja Mihalinec šesta

Luka Janežič je na evropskem dvoranskem prvenstvu v Glasgowu na 400 metrov osvojil četrto mesto, bronasta medalja mu je ušla le za dve stotinki.

Janežič v finale EP-ja s tretjim, Černjulova pa s sedmim izidom

Na evropskem dvoranskem prvenstvu v Glasgowu sta se v finale prebila Luka Janežič, ki je slovenski favorit za odličje v teku na 400 m, in Maruša Černjul v skoku v višino.

Janežič odpira boj za medaljo v petek ob 11.20

V petek se bo v Glasgowu začelo evropsko dvoransko prvenstvo v atletiki. Uvodni dan bo nastopilo pet od osmih slovenskih atletov, med drugim tudi prvi adut za medaljo Luka Janežič. Večerni del bo v prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...