Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Atletika - Arhiv

Luka Janežič spet zaostal le za Američanom Strotherjem

Luka Janežič (Kladivar Celje) je na svetovni dvoranski seriji Mednarodne atletske zveze v Birminghamu zasedel drugo mesto v teku na 400 m.

Češča vas: rekord štafete, Šutejevi norma za EP

Nova dvorana v Češči vasi pri Novem mestu je gostila dvoransko državno prvenstvo v atletiki. Lovrenc Valič, Jakob Janez Vodeb, Luka Končina in Lovro Mesec Košir (Mass) so postavili nov slovenski rekord v štafeti 4 x 400 m, 3:21,21.

Janežič v Madridu zaostal le za Američanom Strotherjem

Luka Janežič je na svetovni dvoranski seriji IAAF v Madridu v teku na 400 metrov zasedel drugo mesto s časom 46,55. Zmagal je Američan Nathan Strother (46,21), tretji je bil Španec Oscar Husillos (46,71).

Maja Mihalinec in Maruša Černjul izpolnili normo za dvoranski EP

Povratnica po poškodbi Maja Mihalinec je na dvoranskem atletskem mitingu v Novem mestu zmagala v teku na 60 m in s časom 7,35 sekunde že v kvalifikacijah izpolnila normo (7,42) za evropsko dvoransko prvenstvo, ki bo na začetku marca v Glasgowu.

Dvanajst ruskih atletov z dopinškim suspenzom - Uhovu vzeli olimpijsko zlato

Dvanajst ruskih atletov, med katerimi je tudi olimpijski prvak v skoku v višino iz Londona 2012 Ivan Uhov, je suspendiranih zaradi dopinga. Atleti so si zaradi različnih dopinških prekrškov prislužili od dveh do osem let suspenza.

AZS podpisal pogodbe s 16 atleti in atletinjami v vrednosti 245.000 evrov

Atletska zveza Slovenije (AZS) je podpisala pogodbe s 16 atleti in atletinjami, od katerih pričakuje največ v letu 2019, v katerem bosta največji tekmovanji evropsko dvoransko prvenstvo v Glasgowu in svetovno prvenstvo v Dohi.

Janežič v prvem letošnjem nastopu blizu državnemu rekordu

Luka Janežič je na dvoranskem atletskem mitingu na Dunaju v svojem prvem nastopu v sezoni v teku na 400 metrov gladko zmagal in s časom 46,13 sekunde potrdil normo (47,40) za evropsko dvoransko prvenstvo v Glasgowu.

Atleta leta tako kot lani Janežič in Ratejeva

Slovenska rekorderja Martina Ratej in Luka Janežič sta bila v tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije izbrana za najboljša atleta leta 2018.

Desisa in Keitanyjeva velika zmagovalca newyorškega maratona

Etiopijec Lesisa Desisa in Kenijka Mary Keitany sta zmagovalca 48. maratona v New Yorku.

Lemma se je v Ljubljani spustil pod dve uri in pet minut

Želje organizatorjev maratona v Ljubljani so se uresničile, Etiopijec Sisay Lemma je namreč zmagal z odličnim časom 2:04:58. To je seveda nov rekord maratona v Ljubljani.

Ljubljanski maraton bo tudi v dežju napadel zlati znak in rekorde

Afriški tekači so favoriti nedeljskega 23. ljubljanskega maratona, na katerem bodo skušali izboljšati rekord. Organizatorji pa upajo, da jim bo uspelo pridobiti zlati mednarodni znak za maratone.

Maratonci na štart le še z zdravniškim potrdilom?

Slovenski maraton je v krizi. Bi moral del odgovornosti prevzeti tudi Ljubljanski maraton, ki v želji po rekordu proge plačuje vrhunske tuje tekače?

Pol stoletja od epskega skoka Boba Beamona - 8,90 metra še vedno olimpijski rekord

Leta 1968 so bile na sporedu poletne olimpijske igre v Ciudadu de Mexicu.

Dvignjena pest v iskanju pravičnosti in enakosti

16. oktobra leta 1968 sta ameriška atleta Tommie Smith in John Carlos na olimpijskih igrah v Mehiki poskrbela za eno najmočnejših političnih gest v zgodovini športa.

Farah z evropskim rekordom do zmage v Chicagu

Mo Farah je dobil 41. maraton v Chicagu.

Ljubljanski maraton bo letos energetsko naravnan

Slovenska prestolnica bo konec oktobra gostila 23. Volkswagen ljubljanski maraton, katerega glavni del vključno z najdaljšim tekom na 42 km bo 28. oktobra.

Padel tudi svetovni rekord v deseteroboju

16. september 2018 bo ostal z velikimi črkami vpisan v atletsko zgodovino, saj je po izjemnem svetovnem rekordu v maratonu padel tudi najboljši izid vseh časov v deseteroboju.

Nov mejnik v maratonu - Kipchoge se je spustil pod 2 uri in 2 minuti

Kenijec Eliud Kipchoge je v Berlinu postavil nov svetovni rekord v maratonu, od prejšnje najhitrejše znamke je bil hitrejši za več kot minuto!

Janežič na Hanžekovićevem memorialu za stotinko ugnal Katarca

Luka Janežič je v torek zvečer v Zagrebu edini med slovenskimi atleti dosegel zmago na tradicionalnem 68. Hanžekovićevem memorialu, najmočnejšem hrvaškem atletskem mitingu.

Mišmaševa več kot za pet sekund izboljšala državni rekord

Maruša Mišmaš je na mednarodnem mitingu ISTAF v Berlinu postavila državni rekord v teku na 3000 metrov z zaprekami (9:28,61).

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...