Agata Zupin je izpolnila normi za evropsko prvenstvo na 200 m in na 400 m z ovirami. Foto: MMC RTV SLO
Agata Zupin je izpolnila normi za evropsko prvenstvo na 200 m in na 400 m z ovirami. Foto: MMC RTV SLO

v Berlinu nastopila tudi Agata Zupin, ki je izpolnila normo v teku na 400 m z ovirami (57,37).

Domjanova se je približala svojemu slovenskemu rekordu (60,11 m), ki ga je dosegla 6. julija 2016 v Amsterdamu, kjer se je na svoji prvi veliki članski tekmi uvrstila v finale in končala na 10. mestu. "Zelo sem zadovoljna z začetkom sezone, 59,45 metra je zelo dober izid. Vem, da imam še veliko rezerve. Upam, da bom to pokazala že na sobotnem mitingu v Slovenski Bistrici. Cilj je, da v tej sezoni znova izboljšam državni rekord," je bila zadovoljna 21-letna Domjanova.

"Zelo sem vesela, da sem dosegla boljši izid kot na prejšnjih tekmah in tudi boljšega kot lani ta čas. Imam pa še veliko rezerv na zadnjih ovirah, kjer porabim preveč energije in gredo sekunde. Sem pa vesela, da sem dosegla normo za EP. Ne vem, kaj bo moja glavna disciplina, ker še vedno rada tečem na 200 in 400 m brez ovir, na nizkih ovirah pa moram še izboljšati tehniko. Mislim, da bo iz tekme v tekmo bolje," je povedala Zupinova.

20-letna Zupinova je 5. maja, prav tako v hrvaški prestolnici, že dosegla normo za EP na 200 m (23,44). "Tokrat je Zupinova bolje kot na zadnjih tekmah tekla do osme ovire, na deveti in deseti pa je na koncu malo zavrla pred ovirama in po njej malo pomencala, tako da ritem ni bil več pravi. Sedaj jo čaka tekma v soboto v Slovenski Bistrici na 300 m, potem pa znova na visokih ovirah v prvem tednu junija v Pragi," je povedal trener Damjan Zlatnar.