26-letna Jessica Ennis si je naslov najboljše atletinje Evrope prislužila z zlato olimpijsko medaljo. Foto: Facebook
26-letna Jessica Ennis si je naslov najboljše atletinje Evrope prislužila z zlato olimpijsko medaljo. Foto: Facebook

26-letna Britanka je kariero začela kot tekačica na kratke proge in skakalka v višino. Zaradi svojih izjemnih atletskih sposobnosti se je pri 13 letih začela posvečati peteroboju, pri petnajstih pa je postala sedmerobojka.

Bleščeča kariera angleške atletinje
Prvič je opozorila nase leta 2005, ko je postala svetovna mladinska prvakinja v sedmeroboju, leto pozneje je osvojila bronasto medaljo v sedmeroboju na igrah Commonwealtha. Leta 2007 je v Sczeczinu osvojila tretje mesto na evropskem pokalu v isti disciplini. Največje uspehe dosega od leta 2009 - v Berlinu je postala svetovna prvakinja v sedmeroboju, leta 2010 je v Barceloni osvojila naslov evropske prvakinje ter dvoranske evropske prvakinje v peteroboju. Leta 2011 je v Daeguju ubranila naslov najboljše na svetu v najzahtevnejši ženski atletski disciplini, letos pa je kronala kariero z naslovom olimpijske zmagovalke v Londonu.
Najboljšega evropskega atleta bodo razglasili jutri
26-letno britansko atletinjo so izglasovali nacionalne evropske atletske zveze, navijači, novinarji ter posebna komisija strokovnjakov. Iz evropske zveze so sporočili, da bodo najboljšega atleta leta objavili v petek. Nagrade bodo podelili 13. oktobra na Malti.