Matic Ian Guček si je že prej zagotovil olimpijsko vozovnico. Foto: www.alesfevzer.com
Matic Ian Guček si je že prej zagotovil olimpijsko vozovnico. Foto: www.alesfevzer.com

20-letnik je čas popravil 17 dni po rekordnem teku v Kranju. V Ostravi je zasedel drugo mesto, pred njim je bil z izidom sezone v Evropi le Italijan Alessandro Sibilio (48,25), zmagovalec lanskih evropskih iger na Poljskem. Tretji je bil Katarec Ismail Doudai Abakar (48,76).

Guček ima zdaj deseti izid sezone na svetu in tretjega v Evropi, kar ga uvršča med kandidate za medaljo na prihajajočem evropskem prvenstvu v Rimu.

"Na evropskem prvenstvu v Rimu bom v krogu kandidatov za visoka mesta, tega se zavedam, do tega prvenstva je le še deset dni. Obenem sem dokazal, da lahko tečem z najboljšimi na svetu. Za kakšen pomemben dosežek bom moral teči pod 48 sekundami, kar je glede na moj današnji tek tudi dosegljiv dosežek. Za seboj imam serijo dobrih nastopov v zadnjem obdobju. To je plod odličnega dela s trenerjem Mirom Kocuvanom starejšim, skupaj sva v zadnjem času dognala, kaj je zame in za moje telo najboljše, zato tudi dobro sodelujeva," je povedal Guček.

Tekma v Ostravi pa se ni odvijala v idealnih razmerah. "Že ogrevanje je potekalo v dežju in zelo močnem vetru. Ko smo prišli na stadion se je neurje umirilo in so bili nato kar dobri pogoji na tek. Ampak tega nisem najbolje izvedel. Pravzaprav sem imel kar nekaj napak. Prvo oviro sem zadel tako s peto kot kolenom. Na zadnji sem skoraj padel. Očitno se rekordni teki zgodijo tudi v ne preveč popolnih tekih," je izjemen nastop opisal Guček.

Na startni listi je bila tudi Tina Šutej v skoku s palico, vendar ni odpotovala na Češko.

"Zbolela je za koronavirusom. V Marakešu je imela na diamantni ligi težave s prebavo, menim, da je zbolela že tam. Tega je že dober teden dni in je zdaj že bolje, a ne more trenirati zaradi visoke vročine," je pojasnil trener slovenske rekorderke Milan Kranjc.