Luka Janežič ima osmi prijavljeni izid. Foto: EPA
Luka Janežič ima osmi prijavljeni izid. Foto: EPA

Slovenska rekorderja bosta nastopila v teku na 400 metrov. Janežič ima s časom 46,02 osmi izid med prijavljenimi, Horvatova, ki je letos tekla 52,22, pa ima 12. izid v ženski konkurenci. Kvalifikacije za moške bodo v petek ob 12.20, za ženske pa ob 13.10. Če bosta uspešna, ju zvečer čaka še polfinale ob 21.30 oziroma 22.00. Finalna teka bosta v soboto zvečer.

Nocoj bodo delili medalje v ženskem in moškem skoku v višino ter v teku atletinj na 3000 metrov. V teh treh disciplinah bodo, kot še v številnih drugih, zaradi mednarodnih norm, ki so veliko ostrejše kot za druga velika atletska tekmovanja, zaradi malo sodelujočih le finalni nastopi brez kvalifikacij.

Marija Šestak bo med prvenstvom v Veliki Britaniji naknadno prejela srebro za nastop na SP-ju pred desetimi leti v Valencii, kjer je bila na tekmovališču v troskoku sicer tretja. Srebrno medaljo bo prejela zaradi dopinškega prekrška tekmice, ki so ga ugotovili po ponovnem pregledu vzorcev.

Od petka do nedelje si boste lahko atletsko dogajanje iz Birminghama ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju. V petek se bo prenos začel ob 19. uri.