Sandro Jeršin Tomassini je vzhajajoče ime slovenske atletike. Foto: www.alesfevzer.com
Sandro Jeršin Tomassini je vzhajajoče ime slovenske atletike. Foto: www.alesfevzer.com

16-letni Ljubljančan upa, da bo lahko nastopal v drugi polovici poletne.

"Za zdaj lahko po pregledu na ultrazvoku rečem le, da poškodba ni prav majhna, vendar po navadi ne pusti trajnih posledic. Za zdaj moram le počivati. Več bo znanega čez približno dva meseca, ko bom šel znova na pregled z ultrazvokom. Potihoma upam, da bom pripravljen za evropsko prvenstvo do 18 let konec avgusta," je za STA povedal Jeršin Tomassini.

"V teh okoliščinah je na prvem mestu zdravje. Izpustil bo celotno poletno sezono, če bo tako zahtevalo zdravljenje poškodbe. Počivati bo moral dva meseca, predvsem zato, da ne pride do ponovitve in s tem dolgoročnih posledic. Konec januarja bo Sandro star šele 17 let in vse je še pred njim. Šele aprila bova počasi začela trenirati, če bo povsem zdrav," je pojasnil njegov trener Damjan Šparovec.

Sorodna novica Video: 15-letni Slovenec preskočil 220 cm in šokiral atletski svet

Sandro Jeršin Tomassini je lani pozimi v Novem mestu osvojil svoj prvi članski naslov državnega prvaka v skoku v višino v dvorani, že v prvi sezoni, ko je lahko nastopal v najvišji starostni kategoriji. Članski naslov je nato osvojil tudi na prostem, 5. julija pa je na atletskem pokalu v Ljubljani osebni rekord postavil na 221 cm.

Ljubljančanu so centimeter manj namerili predlani že kot osnovnošolcu. Na področnem tekmovanju za osnovne šole je s komaj 15 leti preskočil neverjetnih 220 cm in se izstrelil v sam svetovni vrh mladih.

Slovenski rekord 232 cm je Rožle Prezelj dosegel 17. junija 2012 v Mariboru.