Marion Jones se je izognila dveletni prepovedi nastopanja. Foto: Reuters
Marion Jones se je izognila dveletni prepovedi nastopanja. Foto: Reuters

Po junijskem ameriškem državnem prvenstvu so v urinu trikratne olimpijske prvakinje odkrili sledi eritropoetina, vendar je druga analiza to ovrgla.

A-vzorec nikoli ne bi smel biti javen
"Ameriška protidopinška komisija je Marion sporočila, da je B-vzorec negativen. Nisem presenečen. Že imenovanje A-vzorca za pozitivnega je bilo za mnoge strokovnjake vprašljivo. Marion je bila tarča kritik in njen ugled je trpel. To je odličen primer, zakaj-A vzorec nikoli ne bi sme biti javen," je povedal odvetnik Jonesove Howard Jacobs.

30-letni atletinji je seveda odleglo: "Vedno sem trdila, da nisem nikoli uporabljala prepovedanih poživil. Vesela sem, da se je v znanstvenem postopku to dokazalo. Komaj čakam, da se spet vrnem na steze." Jonesova bi lahko tekla 16. in 17. septembra na svetovnem pokau IAAF-a v Atenah.

Vedno govorice, a nikoli dokazane
Jonesova je sicer že leta in leta povezana z govoricami o jemanju nedovoljenih poživil, čeprav je vedno opravila vse teste. Prvič je bila osumljena pred leti, ko je izbruhnil dopinški škandal Balco. Njen nekdanji mož suvalec krogle C. J. Hunter, je zveznim preiskovalcem povedal, da je svoji nekdanji partnerki sam vbrizgaval prepovedane substance.