Čeh niza številne zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Čeh niza številne zmage. Foto: www.alesfevzer.com

Pred štirimi dnevi je na Ptuju orodje vrgel 69,20 m, slovenski rekord pa postavil v Birminghamu 21. maja s prestižno zmago v Diamantni ligi, ko je z 71,27 metra prišel na deseto mesto vseh časov.

"Konstantno sem dosegal zelo dolge mete, to je res super. Pred tekmo sem bil utrujen, noge so me bolele. Zadovoljen sem, vesel, da sem kljub temu dobro metal. Kljub slabemu vremenu v krogu za izmet ni drselo. Jutri zjutraj pa že odhajam v Estonijo, nekaj dni bova delala s trenerjem Gerdom Kanterjem. Potem me 5. junija čaka Diamantna liga v Rabatu in nato še v Rimu. Odpovedati sem moral sredozemske igre, prepozno sem ugotovil, da je to kar daleč, preveč bi bilo potovanj in stresa. Prioriteta je svetovno prvenstvo, ne želim, da bi bil tam utrujen," je tekmo ocenil Čeh.

Sorodna novica Umrl najstarejši slovenski olimpijec Marko Račič

V uvodu so se v Slovenski Bistrici z minuto molka poklonili spominu na umrlega Marka Račiča, ki je bil najstarejši živeči slovenski olimpijec.

Prepričljiva zmaga Agate Zupin
Agata Zupin
(Velenje) je v vlažnem in dokaj hladnem vremenu za ta čas na 400 m ovire prepričljivo zmagala s 56,84 sekunde, Neja Filipič (Mass) pa v skoku v daljino s 6,46 metra. Lia Apostolovski (Mass) je bila najboljša v skoku v višino z 1,86 metra, Martina Ratej (Kladivar) je v metu kopja slavila s 56,37 m.

V teku na 300 m je z lepim pospeševanjem v zaključku zmagal Rok Ferlan (Triglav) ter s 33,15 sekunde in osebnim rekordom ugnal dolgo vodilnega Lovra Mesca Koširja (Mass), ki je bil drugi s 33,50.

Sorodna novica Čeh z 71,27 m izboljšal slovenski rekord in dosegel izid sezone na svetu

Gregorič edini čez 70 metrov
Stepišnikov memorial v metu kladiva je dobil Hrvat Matija Gregorič (71,48 m), drugi je bil Jan Emberšič (Domžale), ki je s 66,89 metra izboljšal starejši mladinski slovenski rekord. Tega je imel s 66,28 m od leta 1998 v lasti Primož Kozmus, najuspešnejši slovenski atlet doslej. Memorial Marjana Štimca v suvanju krogle je osvojil Srb Armin Sinančević z 20,99 m, več kot 20 m je sunil še Mesud Pezer iz Bosne in Hercegovine (20,51 m), četrti je bil Blaž Zupančič (Mass, 17,28 m).

Vsi veljavni meti čez 66 metrov
V metu diska je Hrvatica Marija Tolj presegla 60 m (60,34 m), v središču pozornosti pa je bila ob koncu ta disciplina za atlete. V krogu za izmet je bil namreč šestkrat tudi Čeh, prvič je prestopil, drugič pa so mu namerili 67,90 m. V tretji seriji je vrgel 66,21 m, v četrti seriji je sodnik znova, tako kot v uvodni, dvignil rdečo zastavico. V petem metu je Čeh vrgel 68,19 m in popravil svoj rekord stadiona, v zadnji pa je s številko 286 dosegel še 67,08 m.

Čeh zaznamoval miting v Slovenski Bistrici