Maja Mihalinec Zidar (levo) je za tri stotinke prehitela Nemko Liso Mayer (v sredini). Foto: EPA
Maja Mihalinec Zidar (levo) je za tri stotinke prehitela Nemko Liso Mayer (v sredini). Foto: EPA

Mihalinec Zidarjeva je s 7,23 sekunde izenačila svoj najboljši letošnji izid in le dve stotinki zaostala za osebnim rekordom. Druga je bila Nemka Lisa Mayer (7,26), tretja pa Grkinja Rafailia Spanoudaki Hatziriga (7,27).

Izid kaže, da sem dobro pripravljena
"Vesela sem zmage v močni in precej izenačeni konkurenci. Zadovoljna sem tudi z doseženim časom, že na začetku sezone sem povsem blizu osebnemu rekordu. To kaže, da sem dobro pripravljena, bom pa morala izboljšati še nekaj tehničnih podrobnosti. Zdaj se s trenerjem Srdjanom Djordjevićem vidiva, da pogledava, kje so težave in kaj je treba še postoriti do naslednjih tekem. Prvo bom imela že v torek v Lievinu, kjer bo še močnejša konkurenca,"
je po tekmi strnila vtise Mozirjanka.

Maja Mihalinec Zidar s šopkom za zmago.
Maja Mihalinec Zidar s šopkom za zmago. "Na treningih sem letos napredovala v startnem položaju, ampak mi dobrega začetka še ni uspelo povsem narediti na tekmah. Zato imam tudi nekaj težav v srednjem delu pri prehodu v pravi položaj telesa. Končna hitrost je sicer že zdaj dobra, a je nekaj rezerv tudi še v zadnjem delu. Verjamem, da se bo tudi to popravilo, ko bom nekoliko bolj spočita," je še povedala Mihalinec Zidarjeva. Foto: EPA

Mihalinec Zidarjeva je ugnala Liso Mayer, četrto na dvoranskem evropskem prvenstvu v Beogradu leta 2017. Nato je bila na naslednjem dvoranskem EP-ju v Glasgowu leta 2019 šesta, prav tako pred dvema letoma pa je v Minsku zmagala na evropskih igrah na 100 m in bila polfinalistka (12.) na svetovnem prvenstvu v Dohi na 200 m.

Daljina: Neja Filipič zmagala s 6,45 metra
Dobre novice prihajajo tudi iz Češke, kjer je Neja Filipič v kraju Nehvizdy zmagala v skoku v daljino s 6,45 m. Filipičeva je skočila 6,08 m, nato pa nadaljevala s 6,26 in 6,45 m, končala pa s 5,97 m, prestopom in 6,13 m. Druga je bila domačinka Linda Sucha (5,96 m). "Kar zadovoljna sem, ker je bila to prva tekma po dolgem času v skoku v daljino in sem le za 15 cm zgrešila osebni dvoranski rekord. Lahko bi še bolje skočila, a sem prvič po dolgem času skakala iz dolgega zaleta. Imam v 'nogah' daljše skoke, to sem čutila, a nisem trenirala te discipline, le nekaj skokov med vadbo sem opravila ta teden," je povedala Filipičeva, ki bo prihodnjo soboto v Novem mestu na državnem prvenstvu tekmovala tudi v "svoji" disciplini, troskoku.

Višina: Maruša Černjul slavila z 1,84 metra
Maruša Černju
l, druga slovenska predstavnica na tekmi bronaste svetovne serije, pa je bila druga v skoku v višino z 1,84 m. "Z nastopom nisem zadovoljna. Preskočena višina sploh ni slaba glede na tehnično slabo izvedene skoke. Še vedno imam težave v zaletu in upam, da jih bom čim prej odpravila," je povedala Černjulova, ki je 1,75 in 1,81 zmogla v prvih skokih. Višino 1,78 m je izpustila, 1,84 m pa je preskočila v drugem poskusu. Celjanka je nato skakala na zmagovalni višini tekme (1,86 m), a je letvico trikrat podrla.