Atletska reprezentanca, ki bo odpotovala na evropsko dvoransko prvenstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Atletska reprezentanca, ki bo odpotovala na evropsko dvoransko prvenstvo. Foto: www.alesfevzer.com
12 slovenskih atletov na prvenstvo v Pragi

Sedem atletinj in pet atletov bo v češki prestolnici skušalo osvojiti medaljo, kar je tiha želja vodstva Atletske zveze Slovenije, četverica pa si želi uvrstiti v finale.

Slovenski predstavniki na EP-ju v Pragi bodo Marina Tomić (60 m ovire), Maja Mihalinec (60 m), Nina Djordjevič (daljina), Saša Babšek (troskok), Sonja Roman (3000 m in 1500 m), Maruša Mišmaš (3000 m), Tina Šutej (palica), Luka Janežič (400 m), Žan Rudolf (800 m), Luc Zalokar (800 m), Aleš Zver (800 m) in Robert Renner (palica).

Mednarodne norme je izpolnilo 15 kandidatov za EP, vendar pa so se Snežana Vukmirovič (troskok), Maruša Černjul (višina) ter Lara Omerzu nastopu zaradi poškodbe (Vukmirović), študija v ZDA (Černjul) in mladosti (Omerzu) odpovedale.

Začetek prvenstva v četrtek
Prvenstvo se bo začelo že v četrtek s kvalifikacijami v suvanju krogle in odprtjem EP-ja, prvi slovenski nastopi pa bodo v petek, ko se bo prvenstvo tudi uradno začelo. V petek bodo v kvalifikacijah nastopili Tomičeva (10:05), Renner (10.15), Janežič (11:35), Djordjevičeva (12.15), Rudolf, Zalokar in Zver (vsi ob 12:41) ter Mišmaševa in Romanova (obe ob 13.25).

Večinoma mlajša generacija
"Veseli nas, da reprezentanco sestavlja večinoma mlajša generacija. Fantje so stari med 19 in 21 let, nekateri pa gredo že drugič na EP. Imamo tudi nekaj izkušenih, kot sta Romanova in Tomičeva. Uspešni bomo, če bodo tekmovalci ponovili izide, s katerimi so se uvrstili na prvenstvo. Za tekače želimo, da se uvrstijo v drugi krog, imamo nekaj odličnih izidov, v finale lahko posežejo Mišmaševa, Mihalinčeva, Šutejeva, Janežič, izkušena Tomičeva, preseneti pa lahko še kdo," je napovedal vodja ekipe in predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije Martin Steiner.

12 slovenskih atletov na prvenstvo v Pragi