Allyson Felix je na olimpijskih igrah tako leta 2004 kot 2008 v teku na 200 metrov osvojila srebrno medaljo. Foto: Reuters
Allyson Felix je na olimpijskih igrah tako leta 2004 kot 2008 v teku na 200 metrov osvojila srebrno medaljo. Foto: Reuters
Izjemen tek Allyson Felix na 200 m

To je šesti najhitrejši tek v zgodovini te discipline. Hitreje so tekle le Florence Griffith Joyner, Marion Jones in Merlene Ottey. V ekipo za London sta se uvrstili še Carmelita Jeter (22,11) in Sanya Richards Ross (22,22).

Zadovoljna s tekom v krivini
"Navdušena sem nad tekom. Med tekom sem imela občutek, da se je vse poklopilo, in to je potrdila tudi ura. Zadovoljna sem predvsem s tekmo v krivini, na tem sem v zadnjem času veliko delala," je bila navdušena 26-letna šprinterka, ki je za svetovnim rekordom Florence Griffith Joyner zaostala za 35 stotink.

Še dva izida sezone
Izida sezone sta na ameriških kvalifikacijah postavila še Aries Merritt v teku na 110 metrov z ovirami, ki je s časom 12,93 postal šele 14. atlet, ki je premagal mejo 13 sekund. V troskoku pa je to uspelo Christianu Taylorju (17,63).

Blake pred finalom spet pokazal več
Na jamajških kvalifikacijah sta se v finale iste discipline zlahka uvrstila Yohan Blake (19,93) in Usain Bolt (20,26). V teku na 100 metrov je nekoliko presenetljivo slavil Blake (9,75), Bolt je zaostal 11 stotink sekunde.

Bolt se veseli zunanjih prog
"Čas ni pomemben, važno je bilo le, da sem napredoval. Po zelo dolgem času sem tekel povsem na zunanji stezi, česar sem bil zelo vesel. Počutim se v redu, pravzaprav bolje kot včeraj. Vesel sem tudi, da sta Blake in Warren Weir tekla hitreje od mene, kar pomeni, da bosta verjetno dobila progo pred menoj," je bil po polfinalnem nastopu zadovoljen Bolt. Blake se je tokrat novinarjev izognil v velikem loku.

Izjemen tek Allyson Felix na 200 m