Rok Puhar je odtekel še svoj tretji maraton letos in postavil osebni rekord 2:17:49, kar je dobre pol minute hitreje kot aprila Hamburgu. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Puhar je odtekel še svoj tretji maraton letos in postavil osebni rekord 2:17:49, kar je dobre pol minute hitreje kot aprila Hamburgu. Foto: www.alesfevzer.com

"Zelo sem bil vesel, ko sem videl izid v cilju, ker se mi tekma na SP-ju v Londonu ni izšla. Zato je bil psihični pritisk predtem kar velik. Zjutraj sem imel zaradi hrane težave z želodcem, pa še mraz je bil. Moj naslednji maraton bo na EP-ju v Berlinu, vmes pa bom skušal izboljšati svoje dosežke na krajših razdaljah," je pojasnil Puhar, ki je zaostal le za Jeanom Baptistom Simukeko iz Ruande (2:16:30) in Maročanom Younessom Zitounijem (2:17:06).

Državni rekord na 42 km (2:11:50) je še vedno zanesljivo v lasti Romana Kejžarja, ki ga je postavil 26. marca 2000 v Torinu. 25-letni Puhar je aprila letos nastopil na svojem prvem maratonu v življenju ter v Hamburgu v Nemčiji s časom 2:18:22 izpolnil normo za svoje prvo veliko člansko tekmovanje; avgusta je bil nato na svetovnem prvenstvu v Londonu 66.

Rezerve vidi v boljših vremenskih razmerah, kot jih je imel danes, za drugo, kar mora izboljšati pri sebi, pa je okrepil svojo ekipo na čelu s trenerjem. "Pred mesecem dni sem se lotil drugačnega načina priprav in treningov, da bom za evropske razmere že za EP v Berlinu dobro pripravljen. Imam novega trenerja Blaža Čadeža, maserko, v zadnjem mesecu se je vključil psihoterapevt. Ko sem danes prišel v cilj, nisem bil pretirano utrujen, le psihično. To pomeni, da nisem šel na 'polno'. Imam še dve tekmi letos, bolj za sprostitev, pomembna bo bolj silvestrska v Trierju. Tam je osemkilometrski tek, eden najbolj znanih na svetu."