Žan Rudolf se iz Estonije vrača z bronom. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Rudolf se iz Estonije vrača z bronom. Foto: www.alesfevzer.com
Janežič in Rudolf že imata normo, Renner jo še lovi

opskem prvenstvu za mlajše člane v Talinu dosegel tretjo medaljo za Slovenijo. V finalu teka na 800 metrov je s časom 1:48,47 osvojil bron. Zmagal je Poljak Artur Kuciapski z 1:48,11.

Pred članom Massa je na drugem mestu preizkušnjo končal še Španec Saul Ordonez (1:48,23). Rudolf, ki je pred dnevi na mitingu v Velenju že izpolnil tudi normo za nastop na svetovnem prvenstvu v Pekingu, je po taktičnem teku odlično finiširal in se v zadnjih sto metrih prebil do medalje.

"Odločil sem se za taktiko zaradi prerivanja. Odločil sem se za ozadje in za stopnjevanje. Čakal sem do 300 metrov pred ciljem, čakal sem tudi na Marca Englisha, a ni imel energije. Malo mi je pokvaril taktiko in ni mogel naprej. Tako sem krenil kar sam, zadnjih 150 metrov sem še pospešil in šel sem povsem na zunanjo progo. Bil sem že četrti, imel pa sem v glavi tekmo v Barceloni, kjer mi je Nemec speljal finale za stotinko in sem si rekel, da ne dovolim, da mi vzame še medaljo," je tekmo podoživel Rudolf.

V Estoniji ima Slovenija tako že tri medalje, v soboto sta bila uspešna že Robert Renner, ki je bil zlat v skoku s palico, ter Luka Janežič, bronast v teku na 400 metrov.

Janežič in Rudolf že imata normo, Renner jo še lovi