Sydney McLaughlin ni pričakovala svetovnega rekorda. Foto: AP
Sydney McLaughlin ni pričakovala svetovnega rekorda. Foto: AP

22-letnica je bila razred zase, saj je vso konkurenco ugnala za več kot sekundo in pol. Mesto na svetovnem prvenstvu, ki bo prav tako v Eugenu, sta si izborili še Britton Wilson (53,08) in Little Shamier (53,92).

Sorodna novica Kerley z 9,76 postavil izid sezone na 100 metrov

Sydney McLaughlin je bila po tekmi presenečena, saj ni pričakovala svetovnega rekorda: "Želela sem le čim prej priti do cilja, potem pa je vse mogoče. Res sem hvaležna za tak razplet." 22-letnica je prejšnji svetovni rekord postavila lani na olimpijskih igrah.

Felix najbrž na SP v mešani štafeti
Isto razdaljo brez ovir je dobila Talitha Diggs (50,22). Ljubljenka navijaških src in najuspešnejša atletinja v zgodovini svetovnih prvenstev Allyson Felix je bila s časom 51,24 šele šesta. Vseeno je pričakovati, da bo na svetovnem prvenstvu nastopila v mešani štafeti.

Felix zaradi razpleta ni bila slabe volje: "Ne, če priznam, res ne. Saj veste, da je 400 metrov zame v tej fazi kariere res napornih. A to je bil zame izziv." 36-letnica naj bi kariero končala avgusta v rodnem Los Angelesu.

Svetovna rekorderka na visokih ovirah Keni Harrison se je izkazala s časom 12,34, kar je najboljši izid sezone na svetu. V ekipo sta se z osebnima rekordoma uvrstili še Alaysha Johnson (12,35) in Alia Armstrong (12,47).