Merlene Ottey ima osem olimpijskih medalj, prvo je osvojila že leta 1980 v Moskvi. Foto: EPA
Merlene Ottey ima osem olimpijskih medalj, prvo je osvojila že leta 1980 v Moskvi. Foto: EPA

Normo ima že 10 atletov in 6 atletinj. Od 16-erice, ki ima že zagotovljen nastop v Pekingu, bodo v soboto in nedeljo na stadionu Poljane nastopili vsi razen Romana Kejžarja in Boštjana Buča. Po državnem prvenstvu bo znano, kdo od skakalcev s palico bo potoval v Peking, Jurij Rovan ali Andrej Poljanec.

Kdo bo še posebej motiviran?
V zadnjem hipu si bodo poskušali normo priboriti številni atleti, ki so bili letos že nekajkrat blizu normi: Jan Žumer (100 in 200 m), Sebastjan Jagarinec (400 m), Alenka Bikar (100, 200 m), Merlene Ottey (100 m), Sabina Veit (200 m), Sara Orešnik (400 m ovire) in Snežana Rodič (troskok).

IAAF o Javornikovi še ta teden
Pogojno je po odločitvi izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije na seznamu olimpijcev še Helena Javornik, ki je prav tako prijavljena za tekmovanje v Mariboru. Protidopinška komisija pri Atletski zvezi jo je oprala suma jemanja nedovoljenih poživil, odločitev o tem pa naj bi še ta teden dala Mednarodna atletska zveza.

Kozmusov nastop še ni povsem gotov
V metu kladiva naj bi nastopil Primož Kozmus, če seveda ne bo imel težave s kolenom. Miran Vodovnik je zacelil poškodbo in bo v suvanju krogle spet lahko tekmoval povsem zdrav. V troskoku se bosta po dolgem času pomerila Andrej Batagelj in Boštjan Šimunič.

T. O.