Martina Ratej bo naslednji četrtek nastopila na največjem mitingu na svetu na Letzigrundu v Zürichu. Foto: EPA
Martina Ratej bo naslednji četrtek nastopila na največjem mitingu na svetu na Letzigrundu v Zürichu. Foto: EPA

Ratejeva je zmagala pred Latvijko Madaro Palameiko (61,07 m), nekdanjo evropsko prvakinjo do 23 let, tretja je bila domačinka Maria Andrejczyk (53,59 m). Slovenska rekorderka je pred dvema tednoma v Berlinu doživela največje razočaranje v karieri, ko je za 18 cm zgrešila bronasto medaljo na evropskem prvenstvu. Atletinjo celjskega Kladivarja zelo pomemben nastop še čaka, saj si je zagotovila nastop v finalu letošnje Diamantne lige. Met kopja bo na programu 30. avgusta v Zürichu, dan pozneje, 31. avgusta, pa bo še druga finalna tekma v Bruslju.

Veliko močnejša pa je bila konkurenca v teku na 400 m, kjer je zmagala Južnoafričanka Caster Semenya (50,06), dvakratna olimpijska zmagovalka in trikratna svetovna prvakinja na 800 m. Druga je bila Poljakinja Justyna Swiety-Ersetic (51,45), aktualna evropska prvakinja na 400 m, tretja pa Američanka Jessica Beard (51,68), članica zlatih ameriških štafet na treh svetovnih prvenstvih.

Horvatova je dejala, da je bila to njena zadnja tekma v sezoni, v kateri je državni rekord spustila na 51,22 in ta mesec zasedla 14. mesto na evropskem prvenstvu v Berlinu.