Andrej Stare tokrat brez dlake na jeziku o dopingu v slovenski atletiki. Foto: RTV SLO
Andrej Stare tokrat brez dlake na jeziku o dopingu v slovenski atletiki. Foto: RTV SLO
Pogovor z Jolando Čeplak

Očitno, da sem imel prav. Jolanda Čeplak takrat ni prišla na štart na 800 metrov ter se je zlagala, da je bila v Parizu, čeprav ni bila. Potem je prišla teči 1.500 metrov in bila tam zadnja. Vsi ljudje iz reprezentance, vključno z njenim vodstvom, predsednikom in trenerjem so jo takrat podprli. To je bil neki alarm, da se dogaja nekaj nenavadnega.

Vito Divac z Dela, ki je bil povezan s Srdjanom Djordjevićem, dr. Miličem in drugo mafijo, ki je njo pač oskrbovala, je za nameček popljuval vse tiste, ki nismo pihali v isti rog. Sam sem svoje povedal med vrsticami, nisem pa se šel javne polemike, ali je ali ni. Dokler človeku ne dokažejo dopinga, je pač treba biti pazljiv. Bilo pa je evidentno, da je bilo nekaj narobe.

Včeraj me je klical gospod z Mednarodne atletske zveze (IAAF), s katero sodelujem že 12 let kot predstavnik Mednarodnega olimpijskega komiteja, in mi rekel: 'Nič nisem začuden. Poglej njene fotografije iz leta 2000 in danes. Ali ni bilo z Jarmilo Kratochwilovo enako?'

Nisem pravnik, a lahko povem, da bi bilo vse, ki jih dobijo na dopingu, treba dosmrtno diskvalificirati, brisati njihove rezultate in vrniti bi morali ves denar, ki so ga z atletiko zaslužili. Potem bi videli, koliko ljudi bi se še šlo to svinjarijo. Vso svojo tridesetletno športno kariero sem strogo proti dopingu in enako obravnavam Justina Gatlina, Bena Johnsona in Jolando Čeplak kakor tudi Boruta Bilača, Ksenijo Predikako, Hedviko Korošak, Sašo Prokofjev in ostale varovance trenerja Srdjana Djordjevića, ko so že bili 'zadrogirani'.

Izredno oster odziv dolgoletnega komentatorja atletike na Televiziji Slovenija dr. Andreja Stareta na primer Jolande Čeplak, ob tem pa se je obregnil tudi ob uspešnega atletskega trenerja Srdjana Djordjevića, Ekipa.

Pogovor z Jolando Čeplak